Consort of Voices brengt muziek uit Parijse 18e eeuwse salons tot leven

VEERE - Op zaterdag 7 september speelt Consort of Voices het slotconcert van de zomerconcertserie in Museum Veere. Tijdens dit concert staat de stad Parijs centraal.

Het begin van de 18e eeuw was de bloeitijd van de Franse solocantate. Mecenassen organiseerden in hun Parijse stadspaleizen privé-concerten met de beste Franse en Italiaanse musici. De muziekstijl in de Franse solocantate biedt het beste van twee muzikale werelden: enerzijds het gracieuze en subtiele van de Franse stijl en anderzijds de Italiaanse virtuositeit en bravoure. Marlotte van’t Hoff zingt tijdens dit concert cantates van Montéclair en Clérambault. In beide cantates speelt de viola da gamba een belangrijke rol, als schepper van een specifieke sfeer of als commentator op de vocale stem. Daarnaast is er instrumentale muziek van Rameau, wellicht Frankrijks bekendste barokcomponist.

Praktische info: het concert vindt plaats in Museum Veere, locatie De Schotse Huizen (Kaai 25) en begint om 16:00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Consort of Voices en het museum. Meer informatie: www.consortofvoices.nl en www.museumveere.nl. [l]