Vragen over falend parkeerverwijssysteem in Domburg

DOMBURG - De CDA-fractie in de gemeenteraad van Veere maakt zich grote zorgen over het parkeerverwijssysteem in Domburg.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Het zou niet goed werken. “Het systeem geeft aan dat parkeerterreinen vol zijn terwijl er daar nog voldoende plaatsen vrij zijn”, schrijft fractievoorzitter Pieter Wisse in vragen aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veere.

Melden

Hoewel de problemen volgens hem eerder zijn gemeld, onder meer door de Domburgse ondernemers, zijn deze nog niet opgelost.

Het systeem kostte de gemeente meer dan een half miljoen euro. “Het is bedoeld om onnodige verkeersbewegingen te voorkomen en om bezoekers zo snel mogelijk naar een vrije parkeerplaats te verwijzen”, aldus Wisse, die het jammer vindt dat hij nu bijna het tegenovergestelde ziet gebeuren in Domburg. Hij wil weten waarom de problemen nog niet zijn opgelost en wat het college er aan gaat doen.

Sommige van de borden van het systeem zijn dynamisch en gevel vol of vrij aan, andere wijzen bezoekers alleen de weg.

Tellussen

De dynamische borden werken op basis van tellussen bij de entrees en uitgangen van de parkeerterreinen. Met de forse investering wilde de gemeente Veere het zoekverkeer in de badplaats tegengaan.[l]