Tijdens een avond vorig jaar.
Tijdens een avond vorig jaar. Theatergroep De Emoes

Improvisatieavonden in Middelburg

MIDDELBURG - Improvisatietheater (denk aan programma's als De Lama's en De Vloer Op) was in Zeeland jarenlang populair dankzij verenigingen als Kiekieris en AparD. De laatste jaren is deze theatervorm uit Zeeland verdwenen, tot in augustus 2018 'Theatergroep De Emoes' werd opgericht.

We begonnen met improviseren met een man of tien. Het aantal deelnemers groeide en groeide. Uiteindelijk improviseerden het eerste jaar 70 mensen mee op de Emoe-avonden, van 15 tot 65 jaar, afkomstig uit heel Zeeland. Het blijkt dat er wel degelijk behoefte is aan avonden onbezorgd theater maken vanuit het niets.
Theatergroep De Emoes is inmiddels dé improvisatietheatergroep van Zeeland. De avonden zijn laagdrempelig, humoristisch en afwisselend. We doen veel groepsoefeningen, blokkades worden weggenomen en iedereen kan onbezorgd op zoek naar zijn of haar improvisatietalent. Uiteenlopende Zeeuwse Theaterdocenten verlenen hun medewerking en spelplezier staat altijd voorop.

Instroomavonden

Maandag 9 en woensdag 11 september zijn er instroomavonden voor iedereen die zijn of haar improvisatievermogen wil ontdekken. De avonden starten om 19.30 uur in Wijkcentrum Getij in Middelburg. Opgeven kan door te mailen naar theateremoes@hotmail.com.[l]