historische mannenpakken
historische mannenpakken Pim Top

Uitje voor mensen met dementie en hun naasten

MIDDELBURG - De zomer loopt op zijn eind en het is weer tijd voor een leuk uitje! Het Zeeuws Museum organiseert rondleidingen voor mensen met geheugenproblemen die samen met hun naasten welkom zijn. Ook u kunt deelnemen aan dit gezellige en ontspannende uitje!

De volgende rondleiding is gepland op vrijdag 6 september van 14.00 tot 15.30 uur. Het thema is Zeeuwse meisjes en jongens. Het Zeeuws Museum toont sinds kort mannenkleding van zo’n 100 jaar geleden. De komende maanden organiseren we rondleidingen waar we stil staan bij (boeren) mannenpakken en bij enkele kunstwerken en objecten uit de collectie. U loopt elke keer een andere en verrassende route.

U bekijkt in een kleine groep een aantal collectiestukken waarover u met elkaar in gesprek gaat. Tijdens de rondleiding staat het genieten centraal. Door verhalen, herinneringen, associaties en ideeën te delen, brengt u met elkaar de (Zeeuwse) kunstwerken tot leven. De speciaal hiervoor getrainde rondleider helpt u op weg met vragen. We ontvangen u om 14.00 uur met een gratis kopje koffie of thee in het Museumcafé. De rondleiding start om 14.30 uur en duurt een uur. Deelname aan de rondleiding is gratis. U betaalt alleen entree. Met Museumkaart heeft u 50% korting. Het museum is rolstoeltoegankelijk, heeft een lift en in de zalen staan stoelen. Viert u een verjaardag of wilt u samen op stap? Vanaf 5 personen kunt u ook op afspraak een rondleiding boeken van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie en reserveren: rondleidingen@zeeuwsmuseum.nl of tel 0118 65 30 00. [l]