De uiteindelijke winnaar met de toekomstige Zeeuwse winnaars op de tribune
De uiteindelijke winnaar met de toekomstige Zeeuwse winnaars op de tribune Erik Jacobs

In 2020 mogelijk wel een Zeeuwse kampioen tafeltennis

MIDDELBURG - In een zonnig laatste augustusweekeinde won de Slowaak Thomas Keinath opnieuw het toptoernooi van de Open Zeeuwse tafeltenniskampioenschappen. Na de eindzege in 2015 was hij dit jaar wederom de sterkste in Middelburg. Dit keer met 4-2 finalewinst op de Belg Ludovic Bierny. Door een Nederlandse overwinning ging opnieuw een streep door het verlies van de Nederlandse nummer 1 Laurens Tromer in de halve finale.

Het warme weer en ook het feit dat ook de zesde editie opnieuw geen Nederlandse winnaar opleverde, mocht de pret niet drukken. Organisator TTC Middelburg was met over twee dagen verspreid opnieuw ruim tweehonderd deelnemers weer zeer tevreden met de belangstelling voor het evenement. Spelers uit binnen- en buitenland weten nog steeds – ondanks de vroege datum en vakantie in nog een deel van het land – de weg naar het toernooi in Zeeland te vinden om zich optimaal op het nieuwe seizoen voor te breiden.

Met positieve publiciteit rondom hete evenement probeert de Middelburgse tafeltennisclub al een flink aantal jaren om jong en oud voor de prachtige tafeltennissport te interesseren. Mede door de medewerking van Middelburgse burgemeester Harald Bergmann bij een promotiefilmpje en bij het officiële startschot op de Middelburgse Markt lukte dat ook dit jaar uitstekend.

Voor kinderen in de basisschoolleeftijd start woensdag 4 september een aantrekkelijke starterscursus. En ook voor dames en heren van boven de 50 start een nieuwe trainingsgroep. Lees er alles over op de website van TTC Middelburg. De kans dat de Open Zeeuwse volgend jaar wel een Zeeuwse kampioen krijgt wordt steeds groter! [l]