Oemoemenoe met bal, zet een aanval op. FOTO RIEN PAARDEKOPER
Oemoemenoe met bal, zet een aanval op. FOTO RIEN PAARDEKOPER Rien Paardekoper

Geslaagde club dag bij Oemoemenoe

MIDDELBURG - Voor alle teams was er een activiteit op de club dag bij Oemoemenoe. Van een zeskamp tot oefenwedstrijden, voor elk wat wils Voor de jongste jeugd, de TBM, was er een zeskamp georganiseerd.

Ook voor de jeugd van 13 jaar tot en met 18 jaar waren er tal van sportieve activiteiten. Aansluitend waren er voor de dames en de heren oefenwedstrijden.

Dames
De dames speelden tegen een combinatie van het eerste en het tweede damesteam van Delft. Het eerste dames team van Delft speelt in de hoogste klasse van Nederland. Shereza Pool, oud speelster van Oemoemenoe, kwam met haar team naar Oemoemenoe voor een oefenwedstrijd. Er werden meerdere “helften” gespeeld zodat beide teams in de gelegenheid waren om speelsters op verschillende posities te laten spelen. Coach Herbert van der Waal had van te voren aangegeven dat het doel van de wedstrijd was om te leren van een meer ervaren team en het uitproberen van het geleerde gameplan. De winst was voor Delft maar coach van der Waal was tevreden met het geleverde spel van de dames.

Heren
De heren speelden tegen Antwerpen, Oemoemenoe beschikte over meerdere spelers waardoor coach Montgomery diverse spelers op verschillende posities kon laten spelen.
Oemoemenoe was beduidend sterker en wist met gemak van Antwerpen te winnen.
De daarop volgende oefenwedstrijd voor de Heren senioren was in Oudenaarde tegen het zeer ervaren team uit Frankrijk, ROC Houilles Carrieres sur Seine. Oemoemenoe 2 kwam niet goed in hun spelritme, er werd goed tegenstand geboden maar tot scoren kwamen de Middelburgers niet.
De tweede wedstrijd tegen Oudeaerde verliep een stuk beter. Oemoemenoe kwam meer en meer in de wedstrijd en nadat het bij rust met 3 tries achter stond, kon Oemoemenoe in de tweede helft twee maal scoren, de conversies waren raak. Ondanks het verlies (17-14) was coach Montgomery tevreden over het geleverde spel.

Programma
Komende week start de reguliere competitie voor Heren 1 met een thuiswedstrijd tegen Hookers 1. Aanvang 15.00 uur op sportpark de Sprong te Middelburg. [l]