Woonaccessoire bij Ann Brocante.
Woonaccessoire bij Ann Brocante. Foto:

AGENDA

Donderdag 5 september

Digicafé

11:00 | Dorpshuis Nimmerdor

Donderdag 5 september organiseert Stichting Welzijn Veere in samenwerking met ZB Planbureau een digicafé in Nimmerdor, Bakkersland 29 te Grijpskerke. Hier kun je met al je vragen en problemen terecht betreffende iPhone/smartphone, iPad/tablet. Eigen apparaat mee nemen. Vrije inloop tussen 11.00 tot 12.30 uur. Graag van tevoren opgeven via 0118-583687 of info@welzijnveere.nl. Toegang is gratis.

Expositie Zee van keramiek

12:00 | Galerie Bank

Maria Kloet exposeert met keramiek in Galerie Bank in Aagtekerke. Geboren op een Waddeneiland omgeven door de zee heeft gemaakt dat water, schepen en de kust altijd grote invloed op haar en haar werk hebben gehad. Deze inspiratie is te zien in haar keramiek, zoals een collectie scheepswrakken en rotsen. In de galerie is ook het werk van de vaste exposanten te zien met glas, beelden, schilderijen, grafisch werk en keramiek/drijfhout. Vrije toegang.

Pianoconcert

15:00 | Koorkerk

Op donderdag 5 september concerteert Jacco Lamfers op de vleugel van de Koorkerk. Deze keer geen klinkende namen van componisten uit het verleden. Jacco speelt een compositie van zichzelf, zoals hij dat ook vorig deed, en van Douwe Eisenga, de bekende hedendaagse componist uit Middelburg. Een uitdagend programma dus. Het concert is een van de activiteiten in het kader van het Lange Jan Project, een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg. Zie voor alle activiteiten van het LJP: http//langejanproject.wordpress.com. Aanvang: 15.00 uur; toegang vrij, collecte aan de uitgang.

Bijbelcursus

19:30 |

Wil jij de Bijbel eens helemaal lezen en bestuderen dan is deze cursus misschien iets voor jou. De docenten zijn Jaap vd Zeeuw (Oude Testament) en Jan-Willem Slager (Nieuwe Testament). Op 5 september om 19:30 uur is de eerste les van het nieuwe seizoen in de Baptistengemeente, Kruitmolenlaan 70. Wil je meer informatie, kijk dan eens op de site: www.evangelisch-college.nl/study/ets-bijbelcursus-middelburg/ of bel Annemarie Hoekman (tel: 06-81790257)

Zomeravondconcert

20:00 | Catharinakerk

In de serie Zomeravondconcerten in de monumentale Catharinakerk in Zoutelande is er donderdag 5 september een optreden van het Fanfare Orkest "Luctor et Emergo" uit Zoutelande. Het orkest staat onder leiding van dirigent Junior Huigen. Het repertoire is divers en loopt uiteen van klassiek tot pop- en filmmuziek en is een lust voor het oor van iedere muziekliefhebber. Het concert begint om 20.00u. Kerk open vanaf 19.30u.

Zaterdag 7 september

Braderie Gapinge

10:00 |

Jaarlijkse braderie in Gapinge vind plaats op zaterdag 7 september. Voor de kinderen hebben we verschillende activiteiten zoals bungeejumpen, schmincken en kunnen zij hairextensions laten plaatsen. Verder zijn er diverse kramen aanwezig waaronder verschillende foodtrucks. Kom jij ook zaterdag 7 september vanaf 10:00 uur?

Repair Café

10:00 | De Kruitmolen

Heeft u problemen met uw desktop, laptop, smartphone of tablet? Hiervoor kunt u, net als met uw andere reparaties, zoals stofzuigers, koffiezetters, fietsen of kleding terecht op de bijeenkomst van Stichting Repair Café Middelburg. Onze vrijwilligers helpen u graag deze problemen of uw reparaties op te lossen. Kom vrijblijvend langs op zaterdag 7 september van 10.00 tot 14.00 bij Bowling en partycentrum “De Kruitmolen” aan de Kruitmolenlaan 129 in Middelburg. Onze gastvrouw/man helpt u naar de juiste vrijwilliger. Wij rekenen alleen materiaalkosten. Bent u een technisch of creatief persoon? Kom dan kennis maken met ons gezellige vrijwilligers team! Mail info@repaircafemiddelburg.nl, kijk op onze website www.repaircafemiddelburg.nl of onze Facebook pagina.

Open Dag bij Ann Brocante

10:00 | Ann Brocante

Op d.v. zaterdag 7 september is het Open Dag bij Ann Brocante van 10.00-16.00 uur. In de schuur, winkel en tenten staan allerlei unieke en stoere woonsccessoires. Het adres is Jan Geertsesweg 4 in Meliskerke. Zie ook facebook.com/annbrocante

Arabische les voor kinderen

11:00 | Wijkgebouw Palet

Vanaf zaterdag 7 september geeft wijkbewoonster Jumana Ajjan wekelijks Arabische les aan kinderen. De reeks van 10 lessen vindt elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur plaats in wijkgebouw het Palet aan de Johan van Reigersbergstraat in Zuid. De lessen zijn vrij van religie en geschikt voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Tijdens de lessen leren de kinderen de beginselen van de Arabische taal waarbij het leren kennen, spreken en schrijven van de letters centraal staat. Via de website www.bredescholenmiddelburg.nl kun je je kind(eren) aanmelden. Bij minimaal 10 deelnemers gaan de lessen van start.

Kerkopenstelling Odulphuskerk

13:30 | Odulphuskerk

Ook deze zomer is de Odulphuskerk in Meliskerke op de zaterdag geopend. Het begint op zaterdag 6 juli en eindigt op zaterdag 14 september (monumentendag). De kerk is open van 13.30 tot 16.30 uur. Tijdens de braderie op 31 juli en met de kunstroute op 15, 16 en 17 augustus. Ongeveer 10 leden van een Walchers Schilders kollektief exposeren hoofdzakelijk aquarellen. Tijdens de openstelling zal het Weidtman-orgel of het Pels & van Leeuwenorgel worden bespeeld.

Zaterdagmiddagconcert

14:30 | Catharinakerk

Zaterdag 7 september, laatste zaterdagmiddagconcert Zoutelande. Blokfluitist Bert Alderliesten, celliste Corella Nijsse en organist René Molenaar sluiten de succesvolle zomerserie af met een gevarieerd concert van 14.30-15.00 uur. Nu eens geen orgelmuziek, maar een gevarieerd programma met kamermuziek. Bert Alderliesten is een zeer ervaren blokfluitspeler die uit de voeten kan op het hele blokfluitensemble; van sopranino tot groot-bas. De in Zoutelande geboren Corella Nijsse-Scheele is een muzikaal multi talent. Zij zal in Zoutelande cello en blokfluit spelen en solo-zingen. René Molenaar zal hen begeleiden op het spinet dat op de begane grond in de kerk staat. Daardoor staan de muzikanten vlakbij het publiek. Zij zullen werken van Händel, Williams, Bigaglia en Valentine spelen. Het ligt in de bedoeling de serie ook volgend jaar weer voort te zetten. De entree is vrij. Bij de uitgang wordt gecollecteerd voor het onderhoud van kerkgebouw en orgel.

Slotconcert zomerconcertserie

16:00 | Museum Veere

Op zaterdag 7 september speelt Consort of Voices het slotconcert van de zomerconcertserie in Museum Veere. Tijdens dit concert staat de stad Parijs centraal. Marlotte van’t Hoff zingt tijdens dit concert cantates van Montéclair en Clérambault. In beide cantates speelt de viola da gamba een belangrijke rol, als schepper van een specifieke sfeer of als commentator op de vocale stem. Daarnaast is er instrumentale muziek van Rameau, wellicht Frankrijks bekendste barokcomponist. Concert vindt plaats in Museum Veere, locatie De Schotse Huizen (Kaai 25) en begint om 16.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Consort of Voices en het museum. Meer informatie: www.consortofvoices.nl enwww.museumveere.nl

Zondag 8 september

Engelstalige kerkdienst

19:30 | Gasthuiskerk

Op zondag 8 september wordt een Engelstalige 'Time4God' kerkdienst gehouden in de Gasthuiskerk, Lange Delft 94 Middelburg. De dienst begint om 19.30 en de voorganger is Jacobine Scholte de Jong. Na afloop is er thee en koffie. Er wordt gecollecteerd voor Gevangenenzorg en de opbrengst gaat naar een project in Torentijd. Voor meer informatie kunt u mailen naar time4godmiddelburg@gmail.com of bellen: 06-51826469.

Maandag 9 september

Lezing Lectorium Rosicrucianum

20:00 | Bibliotheek van Zeeland

Op maandag 9 september wordt er door het Lectorium Rosicrucianum een lezing in de Bibliotheek van Zeeland verzorgd met als titel “Een universeel pad, sleutel tot bevrijding?” Deze filosofie is onder meer gebaseerd op de leer van Christus, Hermes Trismegistos, Lao Tse en Boeddha. Tijdens en na de lezing zal samen met de toehoorders naar antwoorden op deze en andere levensvragen gezocht worden. De lezing is op maandag 9 september en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7, Middelburg ; https://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom

Dinsdag 10 september

Infoavond Beweegpad Klarenbeek

19:45 | Hof ter Veste

De Stichting Middelburg Beweegt heeft als doel mensen in beweging te brengen en te houden. Dat gebeurt in de buitenlucht d.m.v. oefenen en wandelen. Daarom worden er wekelijks kortere en langere wandelingen georganiseerd in diverse wijken van Middelburg. Na het succes van dit Beweegpad wordt nu ook een Beweegpad opgericht in Klarenbeek. Met name ouderen vormen hiervoor de doelgroep. Deze doen onder deskundige begeleiding van fysiotherapeuten oefeningen tijdens een korte wandeling. Uit de wijk Klarenbeek werd recent de wens geuit om binnen loopafstand ook een Beweegpad te organiseren. Om deelnemers te werven voor het op te starten Beweegpad voor de wijk Klarenbeek wordt een informatieavond georganiseerd op woensdagavond 10 september in het Atrium van Hof ter Veste. Start 19.45 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Daarbij wordt verteld over het ontstaan en het doel van het Beweegpad Griffioen en daarna over de inhoud en uitvoering van het nieuwe Beweegpad in Klarenbeek.

Jacco Lamfers
Keramiek.