Omgaan met een naaste met NAH

MIDDELBURG - In september start Manteling een cursus voor naasten van iemand met Niet Aangeboren Hersenletsel. In zes bijeenkomsten wordt informatie gegeven over de gevolgen van NAH en hoe je daar als naaste het beste mee om kan gaan.

Niet aangeboren hersenletsel kan ontstaan door bijvoorbeeld een hersenbloeding, een CVA, of een ongeval. Nederland telt circa 700.000 mensen met een vorm van Niet Aangeboren Hersenletsel. Het kan ingrijpende gevolgen hebben voor zowel degene die het heeft als voor de omgeving. Door kennis over de gevolgen van een hersenbeschadiging snap je waarom iemand doet zoals hij doet, en kun je oplossingen zoeken voor de knelpunten die je ervaart. Onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn: De gevolgen van NAH, effectief communiceren, bijvoorbeeld als er sprake is van een spraakstoornis, oplossingen voor knelpunten, hulp vragen en krijgen en mogelijkheden voor respijtzorg.
Woensdagavond 18 en 25 september, 9, 23 en 30 oktober, 13 november, 19.30 – 21.30 uur, ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 Middelburg.
Aanmelden bij Manteling: 0118-553530 of info@mantelingwalcheren, met vermelding van adres gegevens en telefoonnummer. [l]