De scrumhalf, nr 9, speelt de bal door. FOTO MIRIAM WASTERVAL
De scrumhalf, nr 9, speelt de bal door. FOTO MIRIAM WASTERVAL Miriam Wasterval

Oemoemenoe wint de Jean Louis Legrand bokaal

MIDDELBURG - Het rugbyweekend was net zo wisselvallig als het weer. Teleurstelling bij Heren 1 en de colts omdat hun wedstrijden niet doorgingen. Winst voor de Junioren en een zeer goed gespeelde wedstrijd van de Cubs en zondag namen de Heren, de Jean Louis Bokaal in ontvangst.

Helaas was er geen wedstrijd voor Heren 1, de eerste competitiewedstrijd in de Ereklasse tegen de Hookers kon geen doorgang vinden. De Hookers konden geen eerste rij op de been brengen en zagen zich genoodzaakt om de wedstrijd af te zeggen. Naar verwachting zal de bond besluiten dat de wedstrijd gespeeld is, met een 30-0 overwinning voor Oemoemenoe. Een jammerlijk begin van de competitie voor de ploeg.
De Junioren speelden een oefenwedstrijd tegen het combinatie team uit Dordrecht en Etten-Leur, RED. Voor de Junioren werd het een gemakkelijke overwinning (87-5). Coach Paul Kemp kon niet alleen beschikken over een aantal routiniers maar ook 4 nieuwe spelers speelden hun eerste wedstrijd. De meer ervaren spelers namen de punten voor hun rekening maar de nieuw bakken spelers, waaronder drie meisjes, speelden een goede wedstrijd. Bij de jeugd tot 18 jaar spelen de jongens en meisjes gemengd. Alhoewel het spelen van rugby door meisjes een opkomende sport is, is er nog geen landelijke competitie voor meisjesteams.
Voor de meeste spelers van het cubs team was het de eerste wedstrijd op een 'groot' veld. De jeugd tot en met 12 jaar speelt op een kleiner veld en vanaf 12 jaar (de cubs) wordt er op een 'gewoon' veld gespeeld. Na 10 minuten speeltijd was de eerste score voor Gent. Kort daarop wist Ties een penalty op de palen te verzilveren (3-5). De cubs kwamen meer en meer in het spel waardoor er een mooie aanval op werd gezet, die beloont werd met een try (8-5). Gent speelde zeer overtuigend en wist menige tackle te maken waardoor Oemoemenoe niet door de verdediging heen kwam. Vlak voor rust weet Gent met een mooie actie te scoren, (8-12). Het spel gaat gelijk op maar nadat de voorwaartsen de bal hebben veroverd, weet Tom door de verdediging heen te breken (13-12). In de laatste 10 minuten van de wedstrijd is het echter Gent die aan het langste eind trekt met nog 2 tries en een conversies gaat de winst naar de gasten (13-24).

Jean Louis Legrand Bokaal

Op zondag speelden de heren in Goes op Sportpark Het Schenge tegen Breda 1, Breda 2 en Tovaal 1. De eerste wedstrijd voor Oemoemenoe was tegen Breda 1. In tegenstelling tot Breda, begon Oemoemenoe niet echt overtuigend aan de wedstrijd. Breda verdedigde goed waardoor Oemoemenoe niet tot scoren kon komen. Ruststand 17-0. In de tweede helft kwam Oemoemenoe meer en meer in de wedstrijd maar de laatste try was voor Breda. Eindstand 24-0. Aansluitend op deze wedstrijd kon men meteen tegen Breda 2 spelen. In de eerste helft wist Oemoemenoe 2x te scoren (12-0). In de tweede helft opende Breda met een try (12-5) maar kort daarop scoorde Oem nog 2x, eindstand 22-7. De laatste wedstrijd van het mini toernooi was tegen Tovaal 1. De eerste try was voor de thuisploeg (7-0). Er waren van beide kanten mooie acties te zien, maar de winst was voor Oemoemenoe (7-26). Met twee gewonnen wedstrijden werd Oemoemenoe de winnaar van het toernooi en daarmee ook de eerste winnaar van de Jean Louis Legrand Bokaal.