AGENDA

Donderdag 12 september

Miniconcert

15:00 | Koorkerk

Voor het miniconcert op donderdag 12 september begroeten we oude bekenden: Jan van Seters, countertenor, en Jan Wisse, piano, een duo dat al vele jaren een miniconcert verzorgt, dat klinkt als een klok. Het concert vindt plaats in het kader van het Lange Jan Project, een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg. Zie voor het concertprogramma en alle andere activiteiten van het LJP: http://langejanproject.wordpress.com. Plaats: Koorkerk; aanvang: 15.00 uur; toegang vrij, collecte aan de uitgang.

Zaterdag 14 september

Dorpskerk open met Monumentendag

10:00 | Dorpskerk

Tijdens de Open Monumentendag op 14 september staan de deuren van de Dorpskerk aan het Dorpsplein in Aagtekerke ook weer wijd open om u te ontvangen. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens de Open Monumentendag is er een kleine markt met verkoop van spullen van de lokale handwerkclub, eigengemaakte jam etc. Ook zijn er versgebakken wafels te koop welke onder het genot van een bakje koffie/thee/fris in de kerktuin terras genuttigd kunnen worden. Bij slecht weer gaan de activiteiten ook gewoon door. Dit jaar is het 75 jaar na de inundatie van Walcheren. In de kerk is een tentoonstelling ingericht met schilderijen van foto's uit Aagtekerke en omstreken uit die tijd. Het thema van de tentoonstelling is dan ook 'Inundatie 75 jaar geleden'. De toegang is gratis, iedereen is van harte welkom.

Monumentendag Michaëlskerk

10:00 | Michaëlskerk

Zaterdag 14 september Michaëlskerk Monumentendag van 10.00-17.00 uur: "Koudekerke/Dishoek bevrijd, 2e WO".

Kerkopenstelling Odulphuskerk

13:30 | Odulphuskerk

Ook deze zomer is de Odulphuskerk in Meliskerke op de zaterdag geopend. Het begint op zaterdag 6 juli en eindigt op zaterdag 14 september (monumentendag). De kerk is open van 13.30 tot 16.30 uur. Tijdens de braderie op 31 juli en met de kunstroute op 15, 16 en 17 augustus. Ongeveer 10 leden van een Walchers Schilders kollektief exposeren hoofdzakelijk aquarellen. Tijdens de openstelling zal het Weidtman-orgel of het Pels & van Leeuwenorgel worden bespeeld.

Woensdag 18 september

Korfbal voor basisscholen

9:00 | Sportpark de Brigge

Op woensdag 18 september organiseert KV Ondo de jaarlijkse korfbaldag voor basisscholen. 's Ochtends komen ca. 230 kinderen van groep 1 en 2 naar de Brigge om allerlei (korfbal)spelletjes te doen. 's Middags is het de beurt aan de groepen 3 t/m 8. Zij gaan wedstrijdjes spelen in verschillende poules en strijden tussendoor voor de titel Topschutter 2019. Rond 17.00 uur worden de winnaars bekend gemaakt. De organisatie hoopt op een mooie, sportieve dag.