Leger des Heils jeugdafdeling Middelburg in 1950.
Leger des Heils jeugdafdeling Middelburg in 1950.

130 jaar Leger des Heils op Walcheren

MIDDELBURG - Honderddertig jaar geleden vond de eerste Leger des Heils kerkdienst plaats op Walcheren. Ruim honderd jaar waren in zowel Vlissingen als Middelburg afdelingen die zo'n 15 jaar geleden samengevoegd werden. Vanuit deze afdelingen werden tal van activiteiten georganiseerd.

Rond 1930 werd de padvinderij voor de jeugd druk bezocht, naast talloze andere activiteiten voor jong en oud. Rond 1990 maakte de noodopvang deel uit van het Leger des Heils. Naast de kledingwinkels in Vlissingen en Middelburg is het kerkgebouw ook de uitvalbasis van de Ambulante hulpverlening van het Leger des Heils

Niet ongemerkt voorbij

Het is goed, om dit jubileum niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Op zaterdag 21 september is een bijzondere dag. Tussen 14.00-16.30 uur is er een reünie voor iedereen die bij het Leger des Heils betrokken is of was. Bijpraten met mensen die u lang niet meer ontmoet heeft. Door middel van foto’s en een PowerPoint presentatie is onze geschiedenis opnieuw zichtbaar.

Om 19.30 uur is er een jubileumconcert in ons gebouw. Daaraan werken naast onze eigen groepen brassband Crescendo uit Oostkapelle en zangkoor Halleluja uit Goes mee. Na afloop is er koffie thee en frisdrank.

Zondag 22 september is er een jubileum-danksamenkomst die gewoon om 10.00 uur begint. De festiviteiten vinden plaats in ons gebouw aan het Zwin 1, in Middelburg (info 06-10188973).[l]