Maaike Ouboter.
Maaike Ouboter.

Drie topconcerten op rij in de Oostkerk

MIDDELBURG - Op donderdag 19 september, 20.30 uur, start Maaike Ouboterhaar nieuwe landelijke tournee in de Oostkerk. In 2013 brak ze in een mum van seconden doorbrak toen ze met haar nummer ‘Dat Ik Je Mis’ de voltallige jury van talentenjacht De Beste Singer-Songwriter Van Nederland in tranen bracht.

Op vrijdag 20 september, 20.30 uur, is het de beurt aan drie topmuzikanten: Leoni Jansen (onlangs nog in Middelburg met Nazomerzingen), Carel Kraayenhof (heeft vooral naamsbekendheid verworven door het prachtige Adiós Nonino dat gespeeld werd tijdens het huwelijk van koning Willem-Alexander en koningin Máxima) en toppianist Jeroen van Veendie die onlangs in de Oostkerk twee uitverkochte ligconcerten gaf. Zij brengen het programma Brakland. De liefde voor folkmuziek bracht hen bij elkaar. De bandoneon van Carel, de vleugel van Jeroen en de gitaren plus stem van Leoni vloeien wonderwel samen.

Op zaterdag 21 september, 20.30 uur, wordt een wel heel bijzondere uitvoering gegeven van de Canto Ostinato, het meesterwerk van Simeon ten Holt op orgel en twee piano’s. Het is precies 40 jaar geleden dat deze competitie voor het eerst werd uitgevoerd. Het beroemde De Rijckere Orgel wordt bespeeld door Aart Bergwerff en de twee piano’s door Jeroen en Sandra van Veen).