Avond rond Koran en Bijbel

MIDDELBURG - In het kader van de Vredesweek die van 21 tot 29 september wordt gehouden is er in Middelburg een avond rond Koran en Bijbel. Het thema van de Vredesweek is ‘Vrede verbindt over grenzen’.

In ons land klinken er vaak geluiden die verwijdering brengen tussen moslims en christenen. Maar wat weten we eigenlijk van de overeenkomsten tussen deze beide boeken en beide godsdiensten? Op donderdag 26 september zal dhr. Piet Almekinders een inleiding geven over het ontstaan en de overeenkomsten tussen Koran en Bijbel. Vervolgens klinken teksten uit de beide boeken en zal dhr. Akam Hoessein van de Al Rahman Moskee uit Middelburg een soera reciteren. Het wordt een bijzondere avond, uniek omdat kerk en moskee hier laten zien dat ze vrede en verbinding zoeken. Van harte welkom wanneer je deze gedachte een warm hart toedraagt!

Donderdag 26 september om 19.30 uur, Doopsgezinde Kerk, Lange Noordstraat 62, Middelburg. Een bijdrage in de onkosten wordt op prijs gesteld. Verdere informatie over de Vredesweek www.vredesweekwalcheren.nl[l]