Wonen op Walcheren

Wilt u uw huis verkopen? Deze vraag vinden sommige Middelburgers op hun deurmat. Dit berichtje komt dan van mensen die een woning zoeken of van een makelaar. De woningmarkt in onze gemeente is dus volop in beweging.

Binnenkort verschijnt er een definitief rapport over de woningmarkt in Zeeland met een verdieping naar Walcheren. Dit rapport gaat de gemeenten Veere, Vlissingen en Middelburg helpen om te werken aan een goede Walcherse woningmarkt.

Afgelopen maand ontvingen we ook weer de groeicijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De cijfers vertellen dat Middelburg nog gaat groeien. Tot 2035 met 4,2 procent. Dat betekent dat we de komende jaren op zoek moeten naar nieuwe en geschikte woningen. Dat wordt een hele zoektocht omdat we ook moeten werken aan verduurzaming van de woningen die er al zijn.

De komende tijd gaan we dus aan de slag met uitbreidingslocaties en locaties in het bestaande bebouwd gebied. Daarbij willen we u zoveel mogelijk betrekken: welk type woning is gewenst? Hoe kunnen we het best de nieuwe woonomgeving inrichten?

Naast het briefje of u uw woning wilt verkopen, krijgt u van de gemeente wellicht dus ook een uitnodiging. Om mee te denken over een nieuwe woonomgeving in Middelburg. Werkt en denkt u met ons mee?

Johan Aalberts

wethouder