Drie teamleden van Simon’s Peloton.
Drie teamleden van Simon’s Peloton. Foto: R._Frederiks

Simon's Peloton sluit actieseizoen af

MIDDELBURG - Na een druk en succesvol actieseizoen sluit Simon's Peloton in de week van 22 t/m 29 september de acties voor Support Casper af. Simon's Peloton bestaat uit fietsvrienden van Simon Bosselaar, die op 1 maart 2018 aan de gevolgen van alvleesklierkanker overleed. Met deze acties zetten zij Simon's strijd tegen alvleesklierkanker voort. Naast diverse wervingsactie van de teamleden werden een aantal activiteiten georganiseerd wat de nodige financiën opbracht.

Zo organiseerde Endura Sport uit Goes op 14 april de jaarlijkse tourritten, waarvan dit jaar de opbrengst naar Support Casper ging. Op 10 juni deden 3 teamleden mee aan de traditionele Fiets Elfstedentocht in Friesland. Maar liefst 235 km moest door Edward Laarman, Ko Jan Provoost en Paul Bosselaar worden verteerd, waarbij zij tegenwerking kregen van een straffe noordenwind kracht 5, de laatste 30 km gecombineerd met regen. Zware omstandigheden dus, maar in de strijd tegen een vreselijke ziekte maal je daar niet over. Na precies 237 km volgde de beloning in de vorm van een Elfstedenkruisje. Ook nu werd weer een som geld bijeen getrapt. Op 24 augustus was ons team te gast op de jaarlijkse Bazaar in Grijpskerke. Tijdens deze bazaar zet de Grijpskerkse bevolking zich in voor twee wisselende goed doelen. Dit keer waren dat de Bergpadschool uit Grijpskerke en de Stichting Support Casper. Er werd een presentatie verzorgd in de Michaelskerk, waarbij Casper van Eijck en Hans van Breukelen op een duidelijke, indrukwekkende en soms ontroerende aan de toehoorders lieten weten wat de inpakt van alvleesklierkanker voor de betrokkenen is en wat de mogelijkheden en kansen voor een oplossing zijn.

Etappetocht
En dan volgt de week van 22 t/m 29 september. Drie teamleden, t.w. Krien Brouwer, Edward Laarman en Ko Jan Provoost, gaan tijdens een 8-daagse etappetocht door alle provincies van Nederland een uitdaging aan. Zelf België en Duitsland worden hierbij aangedaan. De etappes gaan resp. op 22 september van Aagtekerke naar Reusel, 23 september Reusel naar Kerkrade, op 24 september volgt Kerkrade naar Berg en Dal. 25 september gaan we van Berg en Dal naar Hellendoorn, gevolgd op 26 september van Hellendoorn naar Leeuwarden. Van Leeuwarden gaan we op 27 september naar Enkhuizen en van daaruit op 28 september naar Wassenaar. De slotetappe voert de fietsers van Wassenaar weer terug naar Aagtekerke. In totaal moet een kleine 1.100 worden weggetrapt.

Of we dit gaan halen? Wij denken het wel, maar een beetje hulp kunnen we natuurlijk gebruiken. De eerste etappe worden we gesteund door 5 sportieve z.g. mee-fietsers. Zij gaan Krien, Edward en Ko Jan de eerste etappe in de juiste flow brengen. Deze mee-fietsers zijn Adrie Huibregtse, Maurits van der Werf, Jan Maljaars, Paul Bosselaar en Adri de Visser. Maar ook financiële steun helpt ons in onze strijd. Wil je ons b.v. per kilometer sponsoren dan kan dat natuurlijk. Wij hopen dan op sponsors van b.v. € 0,02 per kilometer. Voor kinderen doen wij het voor € 0,01 per 2 kilometer. Het zou ons geweldig helpen de kilometer te verteren en natuurlijk helpt het zo Support Casper. Natuurlijk kun je ook een etappe voor een bedrag adopteren. Verzin dan zelf een leuk bedrag. Tot slot zijn donaties in het algemeen natuurlijk altijd welkom.

Hoe je kunt doneren? Ga naar teampagina https://www.supportcasper-acties.nl/team/wij-gaan-premiesprinten-voor-casper en doneer hierop. Wil je liever één van de teamleden steunen met een donatie zoek die dan op en doneer op zijn of haar persoonlijke pagina. [l]