Grote controle op Arnestein

MIDDELBURG - Voor de zesde keer vond er donderdag op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg een grote integrale controle plaats. De gemeente Middelburg, politie, Belastingdienst, RUD Zeeland (Regionale Uitvoerings Dienst), Orionis, het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit en het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit voerden de controle gezamenlijk uit.

VAN ONZE REDACTIE

De controle vond plaats om criminaliteit zo veel mogelijk te beëindigen op het bedrijventerrein. De controles hebben volgens de samenwerkende partijen aangetoond dat strengere handhaving noodzakelijk is. 'We gunnen eerlijke bedrijven alle ruimte om te ondernemen op een plek waar ze met trots klanten en gasten kunnen ontvangen', laat burgemeester Harald Bergmann van de gemeente Middelburg weten. Het is aannemelijk dat er de komende tijd nog meer controles plaatsvinden op Arnestein.

Resultaat
Bij de controle zijn diverse overtredingen geconstateerd. Sommige situaties worden verder onderzocht. Resultaten van de grote controle zijn onder meer de aanhouding van een persoon die zich niet wilde legitimeren, een aanhouding van een persoon die zonder rijbewijs reed en onder invloed van verdovende middelen was, een bekeuring voor roekeloos rijden, de vondst van zwaar illegaal vuurwerk, drie vuurwapens, een balletjespistool en twee busjes pepperspray, het aantreffen van vijf dozen met patronen en een hoeveelheid namaakgoederen en twee aanhoudingen in verband hiermee.
De samenwerkend partijen controleerden onder meer op milieu- en bouwregelgeving, administratieve verplichtingen en gestolen voertuigen of onderdelen.[l]