Rommelmarkt Club Jeu de Boules
Rommelmarkt Club Jeu de Boules Foto:

AGENDA

Woensdag 18 september

Korfbal voor basisscholen

9:00 | Sportpark de Brigge

Op woensdag 18 september organiseert KV Ondo de jaarlijkse korfbaldag voor basisscholen. 's Ochtends komen ca. 230 kinderen van groep 1 en 2 naar de Brigge om allerlei (korfbal)spelletjes te doen. 's Middags is het de beurt aan de groepen 3 t/m 8. Zij gaan wedstrijdjes spelen in verschillende poules en strijden tussendoor voor de titel Topschutter 2019. Rond 17.00 uur worden de winnaars bekend gemaakt. De organisatie hoopt op een mooie, sportieve dag.

Donderdag 19 september

Repair Café Middelburg

19:00 | De Kruitmolen

Stichting Repair Café Middelburg staat achter de campagne van Sire “Waardeer het, Repareer het!” Wilt u kennis maken met he Repair Café in Middelburg? Dat kan. Wij hebben een bijeenkomst op donderdag 19 september van 19:00 tot 22:00. Hier helpen onze reparatie vrijwilligers u graag met allerhande reparaties, geven zij advies en informatie over, elektrische apparaten, fietsen, kleding, laptops, tablets, smartphones en verder alles wat u kunt dragen. Behalve witgoed. Wij repareren tegen materiaalkostprijs en een donatie is altijd welkom! Onze gastvrouw staat klaar om te helpen en u naar de juiste reparateur te begeleiden. Onze locatie is Bowling en Partycentrum “De Kruitmolen” aan de Kruitmolenlaan 129 in Middelburg. En denk eraan “Weggooien? Mooi niet!” kom eerst langs het Repair Café Middelburg!

Pianoconcert Henk Goudzwaard

15:00 | Koorkerk

Hij noemt zichzelf amateurmuzikant, maar hier geldt de (wat aangepaste) wijsheid van 'Animal Farm': Alle amateurmuzikanten zijn gelijk, maar de ene muzikant is meer gelijk dan de andere. Kom en luister naar Henk Goudzwaard, die in het kader van het Lange Jan Project de vleugel bespeelt van de Koorkerk te Middelburg. Donderdag 19 september 15.00 uur, Koorkerk Middelburg; toegang vrij, collecte aan de uitgang. Het Lange Jan project is een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg. Zie voor alle activiteiten van het LJP: http://langejanproject.wordpress.com.

Kesjer cursus

19:00 | Messiaanse gemeente Zeeland

De Kesjer cursus is een basiscursus over de Hebreeuws-Joodse wortels van het christelijk geloof en is met name bedoeld voor christenen die zich willen verdiepen in de Hebreeuws-Joodse oorsprong van hun geloof, de Bijbel en het land van de Bijbel, Israël. De Kesjer cursus heeft tot doel om u inzicht te verschaffen in de Hebreeuws-Joodse context van de Bijbel zodat u beter in staat bent om het Woord van God te begrijpen. Ook zult u zich bewust worden van de Joodse wortels van het christelijk geloof. Het zal u inzicht geven in het plan van God met het Joodse volk en het Land van de Bijbel. Start is op 23 oktober, schrijf u nu in, er zijn nog plaatsen. Meer info: www.shoresh.nl

Zaterdag 21 september

Bric-a-Brac

9:00 |

Stichting Kous organiseert op zaterdag 21 september 2019 een Bric-a-Brac te Koudekerke. Het evenement start om 09.00 uur door het hele dorp. De route en plattegrond van de deelnemers kan gehaald worden bij Black & White, Middelburgsestraat 83-B, schuin t/o de molen. Deelnemers zijn kenbaar aan de ballonnen Bric-a-Brac.

Rommelmarkt Club Jeu de Boules

9:30 | Club Jeu de Boules

Zaterdag 21 september wordt er weer een grandioze rommelmarkt gehouden. De opbrengst gaat in zijn geheel naar nuttige en leuke wensen binnen de club. U kunt Club Jeu de Boules Middelburg vinden op de Koudekerkseweg 139 te Middelburg. Het hek gaat om 9.30 uur open voor bezoekers en de markt duurt tot ongeveer 15.00 uur. Wilt u meer weten? Kijk dan op www.cjbm.nl

Snuffelmarkt

10:00 | Markt

Zaterdag 21 september is er weer een grote snuffelmarkt met meer dan 100 kramen op de Markt in Middelburg. Er is voor elk wat wils: tweedehandskleding, boeken, curiosa, antiek, kinderspeelgoed, verzamelingen, zolderopruimingen en nog veel meer. Ook is er een draaimolen voor de kleine kinderen. De snuffelmarkt wordt gehouden van 10.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Assemblages maken

12:00 | Siloplein

In de Kunstuitleen in Middelburg wordt zaterdag 21 september een gratis workshop “Assemblages maken” gegeven. Een assemblage is een compositie van allerlei samengevoegde verschillende onderdelen. Kunstenares Marijke Leertouwer heeft een verzameling oude boeken, keramiek, doosjes, hout, metaal, poppetjes etc. verzameld waar je uit kunt kiezen. De gemaakte assemblage wordt gefotografeerd en is na afloop te zien in een facebookexpo. Reserveren niet nodig, je kunt op elk gewenst tijdstip binnenlopen tussen 12 en 18 uur, voor volwassenen en kinderen. De Kunstuitleen is te vinden in het bekende “Silo” gebouw aan de Kleverskerseweg 49 te Middelburg. De workshop wordt georganiseerd in het kader van het duurzaamheidfestival dat op 20 en 21 september gehouden wordt op het terrein buiten de Kunstuitleen.

Alzheimercafé

14:30 | SVRZ 't Gasthuis

Zaterdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag en zal er in 't Gasthuis, Noordpoortplein 2, te Middelburg weer een Alzheimercafé plaatsvinden van 14.30 tot 16.00 uur. De zaal is geopend vanaf 14.00 uur. Gast is: Rob Oostinga, geriatrie en thuiszorg fysiotherapeut. Thema: Samen Bewegen. Zijn er nog vragen, dan kunt u terecht bij: Jessy Benne: tel. 06-15455408. Ook kunt u ons via de mail bereiken: alzheimer.walch@zeelandnet.nl

Rondleiding langs Middelburgse Bomen

14:00 | De Drvkkery

Middelburg monumentenstad, maar heeft u ook al genoten van de monumentale bomen in de binnenstad? U kunt het meemaken: IVN Walcheren geeft een rondleiding door de monumentale binnenstad op zaterdag 21 september. Vertrek om 14:00 uur vanaf de Markt vóór de Drukkerij; duur 1,5 tot 2 uur. Gratis voor leden van IVN Walcheren en kinderen tot 12 jaar. Aanmelden is niet nodig.

Concert TAIKA

20:00 | Dorpskerk

Het TAIKA Finnish Female Choir uit Den Haag geeft onder leiding van haar dirigent Master of Music Karla-Maria Toiviainen op zaterdagavond 21 september een concert in de dorpskerk van Nieuw en Sint Joosland. Tijdens het concert presenteert TAIKA onder het thema 'Leven is een lied' de Finse koormuziek op een jeugdige, frisse en eigentijdse manier. Het concert begint om 20:00 uur. De kerk is open vanaf 19:30 uur.

Dinsdag 24 september

Informatie- en inschrijfavond

19:30 | Nehalenniaschool

Dinsdag 24 en maandag 30 september (19.30-21.00 uur) informatie - en inschrijfavonden voor de cursussen Frans van de Alliance Française de Walcheren. Locatie: aula Nehalennia SSG, Breeweg 71 e te Middelburg.

Woensdag 25 september

Gratis yoga proefles

10:30 | Padma Zeeland

Gratis proefles ZipZen Mentastics; de Yoga van het Westen op woensdag 25 september in Padma Middelburg tussen 10.30 en 12.00 uur. Deze bijzondere bewegingsleer leert jouw in voeling te komen met je lichaam, jouw balans te hervinden; stress, pijn en stijfheid worden vervangen met aangename sensaties van lichtheid en gemak. Zodat jij met vernieuwd bewustzijn van je lichaam, met opgeladen batterijen, gecenterd en volledig betrokken in het leven mag staan! Info: info@zipzen.nl - 0627347597.

Lezing Stichting Isis

19:30 | Bibliotheek van Zeeland

Woensdag 25 september organiseert de Theosophical Society Point Loma een lezing over Universele Wijsheid: Religie, Filosofie en Wetenschap. De lezing begint om 19.30 uur in ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 in Middelburg. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de lezing eindigt om circa 21.45 uur. Toegang vrij. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Meer informatie: www.blavatskyhouse.org of bel (0118) 643908, 06 27234368.

Bric-a-Brac.
Yoga voor jong en oud
Compositie van allerlei samengevoegde verschillende onderdelen.