Afbeelding

Bijzonder concert van Léon Berben

MIDDELBURG - Op vrijdag 27 september organiseert Stichting Incanto een bijzonder concert als opening van het seizoen 2019-2020. De internationaal bekende organist en klavecinist Léon Berben uit Keulen speelt op orgel, klavecimbel en virginaal muziek uit de 16e en 17e eeuw: Antonio de Cabezón en John Bull.

Het thema ‘Bull’s Goodnight’ levert een boeiende confrontatie op tussen muziek uit Noord- en Zuid-Europa. De muziek van de blinde Spaanse organist Antonio de Cabezón (1510-1566) geldt als één van de vroegst gedrukte muziek voor orgel en klavecimbel. Deze vroeg Spaanse klaviermuziek is een vrijwel vergeten wereld die veel interessante ontdekkingen oplevert.
John Bull (ca 1562-1628), geboren in Engeland, maar werkzaam in Vlaanderen, onder andere als organist van de kathedraal in Antwerpen, schreef virtuoze muziek voor orgel en klavecimbel.
Léon Berben bespeelt meerdere toetsinstrumenten: het historische Duyschot-orgel uit de Sint-Augustinuskerk, een klavecimbel en een virginaal, een bepaald type klavecimbel, dat door onder andere Johannes Vermeer en tijdgenoten vaak is afgebeeld op zijn schilderijen.
Het concert vindt plaats in de Sint-Augustinuskerk te Middelburg (adres: Zuidsingel 70) en begint om 20.00 uur. De kerk is vanaf 19.30 uur open. Entree tot 12 jaar gratis. Voor meer informatie en het reserveren van tickets, zie: www.incantoconcerten.nl [l]