Alona Kliuchka.
Alona Kliuchka.

Celloconcert door Alona Kliuchka in Doopsgezinde kerk Middelburg

MIDDELBURG - Op vrijdag 27 september geeft celliste Alona Kliuchka een concert bij Kerk biedt Podium in de Doopsgezinde kerk van Middelburg. Ze zal op kistorgel worden begeleid door organist Andrej Romanov, die ook op het hoofdorgel zal soleren . Op het programma werken van Bach, Vivaldi, Mendelssohn, Saint-Saëns en Philip Glass.

De uit Oekraïne afkomstige Alona Kliuchka studeert voor haar masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Vioolbouwer Johan Jacobs uit Middelburg bouwde voor haar een cello, die bij docenten van het conservatorium opviel door de bijzondere klank. Voor de aankoop van dit kostbare instrument ontving Alona Kliuchka een gedeeltelijke bijdrage van de Stichting Eigen Muziekinstrument. Deze Stichting helpt professionele musici en getalenteerde conservatoriumstudenten een eigen instrument te verwerven.

Het resterende bedrag wil Alona verwerven onder meer door het geven van dit concert, waarin zij soleert in delen uit de Derde Suite voor cello van Bach en twee Songs van Philip Glass.

Bezoekers aan het vrij toegankelijke concert worden dan ook uitgenodigd met een gift Alona in haar streven te ondersteunen. Ook Rotary Middelburg heeft een financiële bijdrage toegezegd.

Andrej Romanov is evenals Alona Kliuchka uit de Oekraïne afkomstig. Hij is als organist verbonden aan de Evangelisch-Lutherse Marienkirche in Schönkirchen. Andrej begeleidt Alona op het kistorgel in sonates van Bach en Vivaldi en zal twee delen uit de Vierde Orgelsonate van Mendelssohn en de Passacaglia van Bach op het kerkorgel spelen.

Na afloop is er nog gelegenheid bij een glaasje na te praten met musici en vioolbouwer. Het concert in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat begint om 20.00 uur. [l]