Milou Mik met bal krijgt support van Alexandra van Linden Tol . FOTO RIEN PAARDEKOOPER Rien Paardekooper

Oemoemenoe verder in de Trophy Poule

MIDDELBURG - Het was een weekend met ups en downs voor Oemoemenoe. Verlies voor Heren 1, Winst voor Heren 2 en de Dames en ook bij de jeugd waren er verrassende en wisselende resultaten.

Het eerste heren team van EZR Oemoemenoe speelden afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd in de nieuwe competitie opzet. Ze troffen in Amsterdam, Ascrum 1, winnaar van de plate 2019. Oemoemenoe was niet wakker en kreeg meteen in het eerste kwartier al 3 tries tegen. Het was duidelijk dat Ascrum zijn stempel op de wedstrijd wilde zetten. Maar Oemoemenoe liet zich niet onbetuigd en wist gedurende de rest van de eerste helft een aantal goede acties op te zetten en ook de verdediging verliep beter. Ascrum scoorde nog 1x voor rust (26-0). In de tweede helft begint Ascrum weer sterk en scoort wederom kort na elkaar 2 x. Door goed samenspel, het strijden voor elkaar wordt er door Oemoemenoe goed spel geleverd. De scrums gaan uitstekend, er worden goede tackles gemaakt, rucks worden gewonnen. Men laat de moed niet zakken , ook al scoort de tegenpartij nog 2x. In de allerlaatste fase van de wedstrijd wordt het harde werk, het doorzetten toch nog beloont met een mooie try. Na maar liefst 6 fases te hebben opgezet , weet Anthony Jonker de bal te passen naar Matthijs Albregtse die in de hoek kan scoren. Joey Luitwieler weet ondanks de moeilijke hoek toch de bal over de dwarslat heen te schoppen. Oemoemenoe zal in de tweede helft van de competitie verder gaan in de Trophy Poule. “In deze poule krijgen de nieuwe spelers meer kans om zich te ontwikkelen waardoor we kunnen gaan bouwen aan de toekomst. Vandaag hebben we als team gestreden en bleven we elkaar positief ondersteunen”, aldus captain Andictor Petolo.

Thuiswedstrijd Heren 2 en dames

Zondag speelden zowel de Heren 2 als de dames een thuiswedstrijd.

Voor de dames was het de eerste wedstrijd van de competitie. De dames namen het op tegen het combinatieteam van de Dukes en Octopus. Coach Van der Waal startte met een aantal nieuwe dames en een aantal dames op voor hun nieuwe positie. In de eerste 10 minuten was het nog even wennen maar na de eerste try wist het team van geen ophouden meer en overrompelden de tegenstander volledig. Een paar keer wist de tegenstander tot heel dicht bij de try line te komen maar er kwam geen score voor de gasten. Eindstand 119-0.

De heren speelden thuis tegen LSRG. Het werd een mooie, sportieve, wedstrijd met een aantal zeer goede acties van beide ploegen. Toch was de thuisploeg beduidend sterker eindstand 78-7.

Flinke uitslagen teams

Het was een weekend voor de rugbyers met flinke uitslagen voor de teams. De cubs troffen in Tilburg een zeer zware tegenstander. De cubs deden hun best maar konden niet voorkomen dat het veel ervarener Tilburg de try line een flink aantal keren wist te vinden. Wonnen ze vorige week nog met grote cijfers nu was de uitslag andersom (0-93). “Het is en blijft een verrassing wat voor team je tegen komt”, aldus de coach. “Tilburg was een zeer goed draaiend team wat ze ook uit wisten te dragen, het gaat er vervolgens om, hoe je daar mee omgaat en dat hebben ze goed gedaan, aldus de trainer coach Rob Kuiper.
Bij de Junioren ging de wedstrijd meer gelijk op. Beide teams scoorden verschillende keren maar de eindzege was voor Oemoemenoe met 46 punten en 34 voor Den Haag Junioren 2.
Ook de TBM kwamen in actie, dit keer op een toernooi in Etten-Leur. Komende week spelen de TBM op een toermooi in Middelburg. Alle overige teams spelen een uitwedstrijd.