Jan Klaassen en de agent.
Jan Klaassen en de agent. Foto: A. de Jong

AGENDA

Woensdag 25 september

Gratis yoga proefles

10:30 | Padma Zeeland

Gratis proefles ZipZen Mentastics; de Yoga van het Westen op woensdag 25 september in Padma Middelburg tussen 10.30 en 12.00 uur. Deze bijzondere bewegingsleer leert jouw in voeling te komen met je lichaam, jouw balans te hervinden; stress, pijn en stijfheid worden vervangen met aangename sensaties van lichtheid en gemak. Zodat jij met vernieuwd bewustzijn van je lichaam, met opgeladen batterijen, gecenterd en volledig betrokken in het leven mag staan! Info: info@zipzen.nl - 0627347597.

Lezing Stichting Isis

19:30 | Bibliotheek van Zeeland

Woensdag 25 september organiseert de Theosophical Society Point Loma een lezing over Universele Wijsheid: Religie, Filosofie en Wetenschap. De lezing begint om 19.30 uur in ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 in Middelburg. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de lezing eindigt om circa 21.45 uur. Toegang vrij. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Meer informatie: www.blavatskyhouse.org of bel (0118) 643908, 06 27234368.

Donderdag 26 september

Modeshow Talent

10:00 | Nieuwe Kerk

Donderdag 26 september presenteren wij onze najaar en wintercollectie. Van 10:00 tot 11:00 uur bent hartelijk welkom in het hofje onder de toren, Nieuwe Kerkgang 1 Middelburg. Bij mooi weer op het pleintje van lunchcafé Jell's. Na afloop is de kleding te koop in winkel. De opbrengst is volledig bestemd voor het goede doel.

Mysterieus stadswandeling

19:45 | Oude stadhuis

Donderdagavond 26 september vindt de eerstvolgende stadswandeling plaats onder leiding van schrijver en voormalig stadsdiichter Jan J.B. Kuipers. Deze editie is de laatste wandeling van het seizoen 2019 met open inschrijving. De start is om 19.45 uur voor het oude stadhuis (zijde Vleeshal) op de Markt te Middelburg. Duur van de wandeling is twee uur. Om teleurstelling te voorkomen, wordt verzocht spoedig in te schrijven, het maximaal aantal deelnemers is 25. Gids Jan vertelt met de nodige kwinkslagen over moordenaars, spoken, arglistige monniken en pestlijders. Over een mirakel op een brug, een berucht bushokje, de vreemde geschiedenis van een schavot en meer.

Voorstelling Kees van der Zwaard

20:00 | kerkcentrum De Hoeksteen

De dag dat God 10 jaar werd, nieuwe voorstelling van Kees van der Zwaard. Kees van der Zwaard speelt dit stuk op donderdag 26 september in de Hoeksteen. Zaal open vanaf 19.30. Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis, vrijwillige bijdrage wordt gevraagd. Hartelijk welkom, Taakgroep Vorming en Toerusting.

Zaterdag 28 september

Rommelmarkt

9:00 | De Graanbeurs

Op zaterdag 28 september organiseert Chr. Brassband Middelburg van 09.00 uur tot 15.00 uur een rommelmarkt op de Graanbeurs op het Damplein te Middelburg. Heeft u nog goederen, spullen waar u graag van af wilt? Goederen kunnen worden aangeboden op het volgende moment: Dinsdag 24 september, tussen 19.00 uur en 20.00 uur, Barbaragang, Middelburg. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Willemijn Back, 06-48784810 of kijk op onze website, http://www.brassbandmiddelburg.nl/

Kangoeroe Bakfeest

10:00 | KV TOP Arnemuiden

Zaterdag 28 september organiseert Korfbalvereniging TOP uit Arnemuiden een Kangoeroe Bakfeest. Dit op de accommodatie van KV TOP Arnemuiden aan de van Cittersweg 2i te Arnemuiden. Het Kangoeroe Bakfeest wordt gehouden voor kinderen van 3, 4 en 5 jaar en duurt van 10.00 tot 11.00 uur. De toegang is gratis. Voor de ouders en verzorgers van de deelnemers is er gratis koffie en thee.

Boekenbeurs

10:00 | Zuiderkerk

Zaterdag 28 september is er een boekenbeurs van tweedehands en nieuwe boeken. Groot assortiment, gratis taxatie van uw oude boeken, van 10.00-14.00 uur in de Zuiderkerk, Schoutstraat 1, Middelburg-Zuid.

Klepperhoeve viert Burendag

10:00 | kinderboerderij

Kinderboerderij Klepperhoeve in Middelburg viert op zaterdag 28 september Burendag. Helpt u ook een dagje mee? Van 10.00 tot 16.00 uur kunnen zij alle hulp gebruiken bij het schilderen van de stallen, onkruid verwijderen en bij het planten van bloemen en struiken. Uiteraard wordt een heerlijke boerenlunch verzorgt voor alle buren die hierbij helpen. Geef u nu op per e-mail: info@kinderboerderij-middelburg.nl. Hiernaast staat er voor alle buren gratis koffie, thee en siroop klaar. Ook staan de Oud-Hollandse spelletjes op het erf en is er een springkussen.

Opening solotentoonstelling Pieter Slagboom

17:00 | Vleeshal

Op 28 september opent in de Vleeshal de solotentoonstelling 'As Long As The Potatoes Grow' van kunstenaar Pieter Slagboom. Open: 28 sept. t/m 15 dec. 17.00-19.00 uur.

Benefietconcert

19:30 | Nieuwe Kerk

Zaterdag 28 september organiseert de Verre Projecten Organisatie van de Protestantse Gemeente Middelburg een Benefietconcert waaraan meewerken Sander van Marion orgel, Ankie Kaljouw panfluit en vocaal ensemble Voice Four. Doel van het concert is financiële ondersteuning van projecten in Roemenie, Bangladesh en Tanzania. Zowel Sander van Marion, Ankie Kaljouw als Voice Four brengen apart of samen een gevarieerd repertoire van geestelijke liederen, spirituals, klassieke muziek en Roemeense volksmuziek. Componisten als Handel, Guilmant, Rheinberger, Mendelsson en Boelman komen aan bod als ook muziek uit The Sound of Music en nog veel meer. Muziek die een ieder zal aanspreken. Locatie: Nieuwe Kerk Middelburg. Aanvang concert om 19.30 uur. Toegang vrij, voor ondersteuning van de Verre Projecten wordt er aan de uitgang een vrijwillige bijdrage gevraagd, van harte aanbevolen. Welkom, Het VPO comité.

Zondag 29 september

Vleeshal presenteert Rooms of Now #3

15:00 | De Vleeshal

De presentatie van Afra Eisma zal op zondag 29 september feestelijk worden geopend in bijzijn van de kunstenaar en de bewoners van het huis. Hierna is het huis te bezoeken op de eerste zondag van oktober (06.10.) en november (03.11.). Groenmarkt 3, Middelburg.

Maandag 30 september

Bijbelse najaarsfeesten

13:00 | Messiaanse gemeente Zeeland

Viert u ook met ons de Bijbelse najaarsfeesten mee? Bazuinen dag (jom teroea) op maandag 30 september; Grote verzoendag (jom kipoer) woensdag 9 oktober; Loofhuttenfeest (soekot ) maandag 14 oktober; Achtste dag (shmeini atzeret) maandag 21 oktober. Alle diensten beginnen om 13.00 uur. In elke dienst zal u onderwijs krijgen over deze feesten. ook zullen er activiteiten zijn omtrent het feest, zowel tijdens als na de dienst. Kijk ook op de website voor de vele activiteiten die we tijdens deze feestmaand hopen te houden. Zo zal er een Prais avond zijn, kunnen de kinderen in de vakantie een loofhutje bouwen, en is er een open middag/avond om de grote loofhut te bezoeken. Genoeg om eens een bezoek te brengen: Messiaanse gemeente zeeland, Noordweg 372 Middelburg (sint Laurens).

Woensdag 2 oktober

Vrouwenmorgen Oostkapelle

9:15 |

Woensdag 2 oktober is er vrouwenmorgen in Oostkapelle. Spreekster: Anne Westerduin over het thema: Veerkracht. Hoe houd je vol als het leven tegenzit? Adres: Duinweg 36a in Oostkapelle. Alle vrouwen van harte welkom vanaf 9.00 uur, we starten om 9.15 uur. Toegang is gratis, er is een crèche voor de kleintjes.

Voorstelling poppentheater Parabel

15:00 | Huiskamertheater

Poppentheater Parabel start op woensdag 2 oktober om 15.00 uur met voorstellingen in het eigen theater. De voorstellingen zijn bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar. In de maand oktober wordt het Oud-Hollands Jan Klaassenspel gespeeld. Dit spel heeft als basis de oude teksten van het ouderwetse Jan Klaassenspel, compleet met oa Katrijn, de beul en Pierlala. Vanaf 2 oktober wordt iedere 14 dagen een voorstelling gegeven. Iedere maand is er een ander programma. In het huiskamertheater aan de Herengracht 64 is plaats voor 30 personen. Reserveren wordt aanbevolen (tel. 06 44251047 of sverelst@zeelandnet.nl).

Ankie Kaljouw en Sander van Marion
Yoga voor jong en oud
Mysterieus stadswandeling