Jos en Heleen Pluijmers vieren hun 25 jarig jubileum. FOTO JESSICA ROVERS
Jos en Heleen Pluijmers vieren hun 25 jarig jubileum. FOTO JESSICA ROVERS Foto: Jessica Rovers

Partyrestaurant en hotel Huys ter Schelde bestaat een kwart eeuw

KOUDEKERKE - Partyrestaurant-hotel Huys ter Schelde opende 25 jaar geleden zijn deuren voor de eerste gasten. Inmiddels is de villa, die in 1910 gebouwd werd, flink uitgebreid. Eind jaren '80 werd het koetshuis omgebouwd tot hotel en in 1996, twee jaar nadat de huidige eigenaren Jos en Heleen Pluijmers-Prins het Huys hadden overgenomen, werd de Tuynkamer gerealiseerd. In de zomer van 2000 werd de kenmerkende fontein in de voortuin geplaatst en in 2003 werd de Theaterzaal in gebruik genomen.

DOOR JESSICA ROVERS

Jos vertelt dat er weinig ruchtbaarheid gegeven wordt aan het jubileum. "We gaan het niet uitgebreid vieren maar zijn wel ontzettend trots en dankbaar dat we dit al zo lang jaar mogen doen. We hebben heel hard gewerkt. Ik ben 54 jaar kok en doe in Huys ter Schelde altijd zelf alle diners, buffetten, hapjes en ontbijt bereiden met de hulp van onze dochter Simone, die ook bij ons in dienst is. Heleen zwaait de scepter over het hotel, doet de boekingen, de administratie, offertes en schoonmaakwerkzaamheden. Hiernaast komen alle werkzaamheden nog aan bod betreffende het onderhoud van het Rijksmonument. Uiteindelijk is het een schitterende zaak geworden die onze dromen overtreft. Het werk geeft veel voldoening en we hebben het, door alle gasten die we van over de hele wereld hebben mogen ontvangen, de afgelopen 25 jaren heel goed gehad."

Passie
Jos en Heleen zien Huys ter Schelde niet alleen als een horecaonderneming. "We zijn een bedrijf dat heel veel huwelijksfeesten, jubilea, conferenties, verjaardagen en dergelijke doet. Veel van onze gasten zijn terugkerende gasten. De gasten worden mede verzorgd door een leuk, jong team onder leiding van onze nieuwe cheffin bediening Jasmijn, die per 1 mei 2019 bij ons in dienst is gekomen. Ook veel hotelgasten komen hier al vanaf het moment dat we hier begonnen zijn. Dit zijn dan geen gasten meer, maar worden goede kennissen. We krijgen soms mooie gifts van de gasten en op internet staan mooie beoordelingen."

Jos vertelt dat hij op een gegeven moment precies weet of iemand links- of rechtshandig is, koffie of thee drinkt en wat voor broodjes ze lekker vinden. "Die persoonlijke benadering vind ik heel belangrijk. Ik snap af en toe niet waarom mensen zo dankbaar zijn. Ze staan hier soms met tranen in hun ogen. Huys ter Schelde heeft een bepaalde sociale functie en het is zo ontzettend leuk. Voor ons draait het meer om wat je voor mensen kan betekenen dan om het verdienen van geld."

Kroon
Wat het werk volgens Jos bovendien zo leuk maakt is de diversiteit aan klanten. "We hebben boeren uit de omgeving, maar hebben ook prominente gasten, zoals de koning mogen ontvangen. Onze gasten komen uit heel Nederland, uit de hele wereld zelfs. En of ik nu kilo's kaviaar opdien of het eenvoudig houd, ik vind het allemaal even mooi. Het gekke is dat ik vroeger niks met hotels had, totdat ik een boek kreeg met daarin de stamboom van mijn moeders kant en dat ik er achter kwam dat heel veel mensen in mijn familie hoteliers waren geweest. Het zit dus blijkbaar in mijn genen en dat gaat er ook niet meer uit."

Als het aan Jos ligt wordt het bedrijf gecontinueerd zoals het nu is. "Mijn wens is in vervulling gegaan;. Alles wat we wilden realiseren, hebben we gerealiseerd. De theaterzaal is toch wel de kroon op ons werk. We hebben nog nooit zo veel aanvragen gehad voor volgend jaar, dus we gaan gewoon met volle energie door." [l]