Warming-up Bootcamp.
Warming-up Bootcamp. Gymnastiekvereniging Hygiëa

Gymnastiekvereniging Hygiëa houdt heel Westkapelle in beweging

WESTKAPELLE - Gymnastiekvereniging Hygiëa biedt een divers aanbod van moderne lessen in eigen huis. Begonnen als turnvereniging 65 jaar geleden, is de vereniging tegenwoordig een uitvalbasis voor vele sportieve activiteiten voor mensen uit Westkapelle en daarbuiten.

Wandelbootcamp

Wandelbootcamp is voor de mensen die lekker buiten willen sporten maar het hardlopen van de ‘gewone’ bootcamp te zwaar vinden. De oefeningen zijn pittig en voor alle spiergroepen bedoeld. De krachtoefeningen gebeuren vaak met eigen weerstand, maar vooral ook samen.

Bodyfit

Bij Bodyfit wordt er in de sportzaal gewerkt met eigen weerstand, maar ook met gewichtjes, steps, dynabands en andere materialen. Elke spiergroep komt aan bod. Soms wordt er gewerkt in tweetallen soms in de vorm van een parcours.

StepAerobics

Een van de weinige freestyle steplessen op Walcheren. Waar in de fitnessbranche al snel gebruik wordt gemaakt van lesabonnementen, zet de trainer van Hygiëa elke week een andere choreografie in elkaar. De les draagt bij aan een goede conditie en spieropbouw. Vooral benen en billen. Aan het einde van elke les is er aandacht voor de buikspieren.

Pilates

Pilates is een body- & mindles. Door kracht te ontwikkelen in je powerhouse (buik, rug, bekken) kun je de dagdagelijkse dingen beter aan en op een juiste manier uitvoeren. We zorgen voor lengte in de spieren wat zorgt voor een betere houding.

Bootcamp

Bootcamp is onverminderd populair. Lekker sporten in de buitenlucht. In groepsverband werken aan de conditie en spierkracht. En dat alles in een unieke omgeving van strand, duinen en bos. Zowel startende sporters als ervaren sporters zijn welkom. Iedereen kan namelijk zijn eigen tempo bepalen.

50+ gym

Tijdens de les van de 50+ gym is de inhoud van de les gevarieerd. De toestellen worden soms gebruikt voor een parcours, maar de les bestaat ook vaak uit spieroefeningen met of zonder weerstand. Maar ook balspelen worden gedaan tijdens deze les. De gezelligheid en op een laagdrempelige manier fit blijven staat bij deze groep voorop.

Alle trainers zijn allemaal gediplomeerd in het vakgebied dat ze lesgeven.

Voorzitter Petra de Witte: “Ons lesaanbod is zo divers dat we op elk niveau iets te bieden hebben. Samen met de andere verenigingen zijn we een heel mooi alternatief voor een sportschool. Maar dan in één dorp”.

Aanmelden

Heb je interesse in een training bij Hygiëa? Stuur dan een mailtje naar info@gymnastiekvereniginghygiea.nl. Iedereen is welkom voor twee gratis proeflessen. Kijk voor het volledige lesprogramma op www.gymnastiekvereniginghygiea.nl. [l]