Uitslagen Damclub Aagtekerke

AAGTEKERKE - Afgelopen week werden vijf partijen gespeeld.

Johan Kesselaar overzag tegen regerend kampioen Aart Walraven in het middenspel een combinatie en de schijven konden al vroeg weer in het doosje.

David Bosselaar kreeg een lastige stand op het bord tegen Rinus de Smit. Rinus dacht een schijf te winnen maar David vervolgde met een tegenaanval en een door zijn tegenstander niet opgemerkte damcombinatie. Het resultaat was een gewonnen eindspel voor David.

Paul Sterrenburg kreeg tegen Jaap Verstraate doorbraakkansen op Jaaps verzwakte rechtervleugel. Jaap verdedigde echter secuur maar moest op het eind toch de eer aan de tegenstander laten.

Arie den Hollander zette de overvolle linkervleugel van Jo Blaas vast en toen Arie ook nog de controle over het centrum kreeg was er voor Jo geen redden meer aan.

Bij Frans Blaas en Adrie Riemens bleef de partij lang in evenwicht maar toen Frans in het eindspel het verkeerd plan koos belandde hij in een voor hem verloren overmachtseindspel.

De uitslagen: Jo Blaas-Arie den Hollander 0-2, Rinus de Smit-David Bosselaar 0-2, Jaap Verstraate-Paul Sterrenburg 0-2. Johan Kesselaar-Aart Walraven 0-2, Frans Blaas-Adrie Riemens 0-2. In het provinciaal kampioenschap Hoofdklas behaalde Frans Blaas in de eerste ronde een knappe overwinning op Kees Rijk.[l]