Bespreking met het team in de rust. FOTO MIRIAM WASTERVAL
Bespreking met het team in de rust. FOTO MIRIAM WASTERVAL Miriam Wasterval

Winst voor Heren, Cubs en Junioren van EZRC Oemoemenoe

MIDDELBURG - Bijna alle teams van EZRC Oemoemenoe speelden een uitwedstrijd. Alleen de colts en de TBM waren in Middelburg op Sportpark de Sprong actief. Heren 1 hadden dit weekend geen wedstrijd.

Heren 2 speelden in Dordrecht op een prima veld een goede rugbypot tegen de Batavieren. In de eerste vijf minuten wist Jesse Gehres al een try te scoren. Door de weersomstandigheden was het moeilijk om de bal goed onder controle te houden waardoor er veel knock-ons waren. De scrums onder leiding van Bart Klemann verliepen goed en ook de line-outs gingen veel beter dan bij de laatste wedstrijd. De driekwarten konden een aantal keren een goede aanval opzetten waardoor Oem bij rust voorstond met 5-40. In de tweede helft kwamen de Batavieren niet door de verdediging maar Oem lukte het wel om nog een aantal keren te scoren. Helaas moest Oem door blessure in het laatste kwartier verder met 14 man. De Batavieren wisten dat voordeel goed te gebruiken en scoorden hun tweede try. Het slot akkoord was echter voor Oemoemenoe. Eindstand 75-10

Dames
De dames speelden in Etten-Leur hun tweede competitiewedstrijd. Afgelopen seizoen troffen beide teams elkaar ook. Thuis verloren de dames van Rel/RCC maar uit werd in de slotfase na een zeer spannende wedstrijd gewonnen. Afgelopen zondag werd er met groot gemak gewonnen van the Dukes nu konden de dames een echte rugbywedstrijd verwachten. De start was uitstekend. De wedstrijd ging de eerste 20 minuten gelijk op. Jammer genoeg werd een overtreding bestraft met een penalty waar de tegenstander uit wist te scoren. Bij de herstart werd de tegenstander goed onder druk gezet. Line-outs en scrums werden gewonnen maar Rel/RCC wist de bal te heroveren en middels een rolling maul te scoren (rust 12-0). In de tweede helft waren de dames goed op dreef. En na een goed gewonnen line-out was daar eindelijk de felbegeerde try. Het spel verliep steeds beter maar er warden een aantal kleine fouten gemaakt waar de tegenstander goed van wist te profiteren . De dames bleven tot het eind strijden maar de winst bleef in Etten-Leur. Eindstand 29-5.

Colts/Junioren
De colts speelden in Middelburg tegen de colts uit Hoek van Holland. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd maar de winst was uiteindelijk toch nog voor de gasten (34-39).
De Junioren wisten een flink aantal tries te scoren in Roermond en winnen met 5-59.
De cubs en Junioren hadden een uitwedstrijd. De cubs speelden in Delft een goede wedstrijd. De tries werden gemaakt door Max de Pagter, Aidan Kuiper en Tom Lucassen had met 3 tries zelfs een hattrick. Ties Sanderse nam de conversies. Eindstand 12-27.

TBM toernooi
De TBM hadden een toernooi in Middelburg. Er kwamen diverse teams uit Zuid -Nederland op bezoek De jongste groep de Turven speelden middels tag rugby een aantal goede wedstrijden. Ook de Benjamins lieten zich niet onbetuigd. De mini’s waren ook goed op dreef. Het doel van het toernooi was er in gelegen zoveel mogelijk kinderen te laten genieten van de rugby sport. Winst of verlies kwam deze dag op de tweede plaats. Het werd een geslaagd toernooi voor alle deelnemers.

Kijk voor het complete programma van EZRC Oemoemenoe op hun website of volg ze op FB EZRC Oemoemenoe. [l]