De deelnemende standwerkers met in hun midden kampioen Paul Bol. FOTO EDWIN MIJNSBERGEN
De deelnemende standwerkers met in hun midden kampioen Paul Bol. FOTO EDWIN MIJNSBERGEN Foto: Edwin Mijnsbergen

Paul Bol opnieuw de beste

MIDDELBURG - Paul Bol heeft zijn titel Nederlands kampioen standwerken geprolongeerd. In een winderig Middelburg was de titelhouder uit Veldhoven volgens de jury opnieuw de meest overtuigende verkoper van alle deelnemers.

Met de manier waarop hij zijn messen aanprijst weet Paul Bol ieder publiek en jury al jaren te overtuigen. Zo won hij behalve het NK standwerken in 2018 afgelopen zomer ook het wereldkampioenschap in Rijssen. Dat zijn collega John Gruter het Middelburgse standwerkersconcours in augustus won zou je bijna een verrassing noemen.

Toch was Bol nog erg blij met de prijs. Toen hij de grote beker in ontvangst nam leek hij even van zijn stuk te zijn gebracht. Hij herstelde zich echter snel en droeg de beker opnieuw op aan zijn grote voorbeeld, wijlen Bertus de Regt, die door standwerkers nog altijd liefkozend ‘die kleine’ wordt genoemd.

Op de tweede plaats van het NK eindigde plantenverkoper Corné van den Berg. Henk Bisschop, die bandenlichters aan de man en vrouw bracht, werd derde.[l]