Verkeersveiligheid

MIDDELBURG - September was de maand waarin we in Zeeland extra aandacht vroegen voor de verkeersveiligheid. Dit jaar lag de focus op ‘Mono’, wat wil zeggen; Houd je aandacht op het verkeer en laat je niet afleiden door bijvoorbeeld je mobiele telefoon. Zeker bij fietsers zien we dit maar al te vaak, zowel bij jongeren als volwassenen. Maar ook automobilisten laten zich door allerlei snufjes afleiden in de auto. Het aantal eenzijdige ongevallen neemt hierdoor toe, met soms ernstige gevolgen. Dus ongestoord onderweg, telefoon in de zak en let goed op in het verkeer.

Maar ook na september houdt het niet op met verkeersveiligheid. Aandacht hiervoor is daarna ook echt belangrijk. Het wordt weer vroeg donker, dus zorg dat je verlichting in orde is. En de boeren zijn weer hard aan het werk op het land, wat extra drukte en gladheid vanwege slik kan veroorzaken. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor onze kinderen op weg naar school, maar ook voor ons als automobilisten. We kunnen altijd wijzen naar de fietser zonder licht, maar ik kom maar al te vaak auto’s tegen met kapotte lampen en dat is zeker op onze B-wegen in het donker schrikken. Zorg in deze tijden dat als je aan het verkeer deelneemt dat je goed zichtbaar bent, ook als voetganger.

Aandacht in het verkeer moet een gewoonte zijn. Neem voldoende reistijd, wees galant voor je mede-weggebruikers en kom zo veilig op je bestemming. Geef het goede voorbeeld!

Chris Simons

Wethouder

c.simons@middelburg.nl [l]