Mannenensemble Lezzom.
Mannenensemble Lezzom. Foto:

AGENDA

Woensdag 2 oktober

Glans in het leven

14:00 |

Voor vrouwen die wat 'glans' in hun leven missen verzorgt Indigo preventie in samenwerking met Stichting Welzijn Veere de cursus 'Geef uw leven een beetje meer glans'. Voor vrouwen die ouder worden, verandert hun situatie. Sommige veranderingen zijn prettig, zoals kleinkinderen krijgen en meer vrije tijd hebben. Andere veranderingen zijn minder prettig. Woensdag 2 oktober start de eerste bijeenkomst, daarna: 9-23-30 oktober, 6 en 13 november, 14.00-16.00 uur, Schoolstraat 4 in Oostkapelle. Meer informatie en aanmelden: Claudine Wattel, 0622351614 of wattel@indigozeeland.nl.

Vrouwenmorgen Oostkapelle

9:15 |

Woensdag 2 oktober is er vrouwenmorgen in Oostkapelle. Spreekster: Anne Westerduin over het thema: Veerkracht. Hoe houd je vol als het leven tegenzit? Adres: Duinweg 36a in Oostkapelle. Alle vrouwen van harte welkom vanaf 9.00 uur, we starten om 9.15 uur. Toegang is gratis, er is een crèche voor de kleintjes.

Voorstelling poppentheater Parabel

15:00 |

Poppentheater Parabel start op woensdag 2 oktober om 15.00 uur met voorstellingen in het eigen theater. De voorstellingen zijn bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar. In de maand oktober wordt het Oud-Hollands Jan Klaassenspel gespeeld. Dit spel heeft als basis de oude teksten van het ouderwetse Jan Klaassenspel, compleet met oa Katrijn, de beul en Pierlala. Vanaf 2 oktober wordt iedere 14 dagen een voorstelling gegeven. In het huiskamertheater aan de Herengracht 64 is plaats voor 30 personen. Reserveren wordt aanbevolen (tel. 06 44251047 of sverelst@zeelandnet.nl).

Donderdag 3 oktober

Kinderkledingbeurs

9:00 | Zuiderkerk

Donderdag 3 oktober is er een gezellige beurs met veel leuke kleding voor het nieuwe seizoen, schoenen en speelgoed. Iedereen hartelijk welkom van 9.00 tot 13.00 uur in Zuiderkerk, Schoutstraat 1, Middelburg-Zuid.

Pianoconcert

15:00 | Koorkerk

In de serie miniconcerten van het Lange Jan Project concerteert Edgar van Boven op de vleugel van de Koorkerk te Middelburg. Donderdag 3 oktober om 15.00 uur, Koorkerk Middelburg. Toegang vrij, collecte aan de uitgang. Zie voor het concertprogramma en alle andere activiteiten van het LJP: http://langejanproject.wordpress.com.

Vrijdag 4 oktober

Jubileumuitvoering

20:00 | Koorkerk

Op vrijdag 4 oktober hoopt gemengd koor 'Soli Deo Gloria' een uitvoering te geven naar aanleiding van het 60-jarige jubileum van de zangvereniging. Aan deze avond werken naast 'Soli Deo Gloria', ook kinderkoor 'De Jonge Zangers' uit Vlissingen en 'Musica Juventa' mee. De avond wordt gehouden in de Koorkerk in Middelburg en begint om 20.00 uur.

Zaterdag 5 oktober

Boeken- en Brocantemarkt

10:00 | Het Blauwe Hof

Zaterdag 5 en zondag 6 oktober wordt er weer een overdekte boeken- en brocantemarkt georganiseerd in Het Blauwe Hof, Breeweg 11 in Koudekerke. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis.

Repair Café

10:00 | De Kruitmolen

Stichting Repair Café Middelburg stopt niet! We gaan door en zijn nog zoekende naar andere gelden om de exploitatiekosten blijven te bekostigen. Wilt u ook kennis maken met ons, langskomen met uw reparatie of informatie krijgen over uw laptop, tablet, smartphone, kleding, fiets, elektrisch apparaat of andere dingen? Wij repareren tegen materiaalkostprijs. Donaties zijn welkom! Kom vrijblijvend langs op zaterdag 5 oktober vanaf 10.00u bij Bowling en Partycentrum “De Kruitmolen” aan de Kruitmolenlaan 129 in Middelburg. Meer info: www.repaircafemiddelburg.nl of info@repaircafemiddelburg.nl.

Inundatie Walcheren 1944

13:30 | Dorpskerk

Het is 75 jaar geleden dat de geallieerden de dijken bombardeerden om de Duitse bezetting weg te krijgen en Walcheren overstroomde. Gedurende 16 maanden leven in en met zout water en de problemen die dat gaf, daarvan kunt u horen en zien in de Dorpskerk in Aagtekerke. Elke zaterdag, tot 2 november van 13.30 tot 16.00 uur.

Herfstconcert Lezzom

15:00 | Petrus en Pauluskerk

Zaterdag 5 oktober, 15.00 uur, brengt mannenensemble Lezzom hun herfstconcert ten gehore in de Petrus en Pauluskerk, Lombardstraat 3 in Middelburg. Samen met gastkoor Te Quiero zingen we ieder 2 blokken voor de pauze en 2 blokken na de pauze. Beide koren staan onder leiding van Elena Berdnikova en de muzikale begeleiding wordt verzorgd door Olga Tkacenko. We sluiten gezamenlijk af met het prachtige Letse lied: Lugsana. Toegangskaarten vooraf bestellen via pr@lezzom.nl. Meer informatie: www.Lezzom.nl

Première familievoorstelling

14:30 | De Kloveniersdoelen

Beleef de première van de familievoorstelling "De Tuinen van Ginder" op 5 oktober in de Tuinkamer van de Kloveniersdoelen, Achter de Houttuinen 30 in Middelburg. Aanvang 14.30 uur. De Tuinen van Ginder - Achter de Poort van Heinde, een fantasierijk dierenverhaal van Rieks Veenker op muziek van niemand minder dan Modest Mussorgsky en geïllustreerd door Coen Hamelink. Reserveren kan via: info@klassiekvandichtbij.nl, info: www.klassiekvandichtbij.nl

Zondag 6 oktober

Boeken- en Brocantemarkt

10:00 | Het Blauwe Hof

Zaterdag 5 en zondag 6 oktober wordt er weer een overdekte boeken- en brocantemarkt georganiseerd in Het Blauwe Hof, Breeweg 11 in Koudekerke. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis.

Expositie viltwerk

13:00 | Padma Zeeland

Angeline Kriek, Anja van der Weijde en Keetje van der Koogh exposeren met speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt viltwerk. Tijdens de Kunst- en Cultuurroute Middelburg zijn de kunstenaressen in Padma aanwezig. Bezoekers zijn die dagen welkom in de Verwerijstraat 51A in Middelburg.

Rooms of Now #3

15:00 | De Vleeshal

Rooms of Now #3 met Afra Eisma is te bezoeken op zondag 6 oktober en 3 november, Vleeshal, Groenmarkt 3, Middelburg.

Groene Kerk, hoe doe je dat?

10:00 | Doopsgezinde kerk

Nu er in de samenleving zoveel aandacht is voor klimaatproblemen en er opgeroepen wordt tot actie, is de vraag op welke manier hier binnen de kerken mee wordt omgegaan. Recent is er een boek uitgekomen van Trees van Montfoort, met als titel 'Groene Theologie'. Hierin geeft de schrijfster o.a. kritiek op 'de mens als rentmeester van de schepping', omdat de term rentmeester een te economische lading heeft. In de Doopsgezinde Kerk zal zondag 6 oktober ds. Leuny de Kam ingaan op dit thema, 10.00 uur, Doopsgezinde Kerk, Lange Noordstraat 62 te Middelburg. Info: www.dgwalcheren.nl

Dienst van religieuze eenheid

11:00 | 't Pand

Zondag 6 oktober organiseert de Soefi beweging afdeling Zeeland een informele dienst. Gelezen wordt uit de boeken van de grote wereldreligies, en uit een teksten van Inayat Khan. Verder: gebed, muziek, en een toespraak met als onderwerp Bevrijding. Spreker: Nuria/ Noor Gortzak. Plaats: Kerksteeg 5 Middelburg, tijd: 11 uur. Voor inlichtingen: www.soefisme.nl, tel. 06-40556131.

Woensdag 9 oktober

Jom Kipoer (grote verzoendag)

13:00 | Messiaanse gemeente Zeeland

Deze dag staat in het teken van verzoening, verootmoediging/vasten. Wij als messiaanse gemeente houden op woensdag 9 oktober een dienst die om 13.00 uur begint. In deze dienst zal ds. van Campen uit Goes voorgaan. Benieuwd hoe deze dienst verloopt in de messiaanse gemeente, dan bent u van harte welkom; Noordweg 372, Sint Laurens. Na jom kipoer kijken we uit naar het meest vreugdevolle feest wat er is, dat op 14 oktober begint en een hele week duurt. Loofhuttenfeest. Kijk op de website voor deze activiteiten.

Kunstwerk van Afra Eisma.
Jan Klaassen en de agent.