archeologische voorwerpen, collectie HMDB
archeologische voorwerpen, collectie HMDB HMDB

Museumkidsweek: 'Maak je eigen archeologisch aardewerk'

GOES - Tijdens de museumkidsweek biedt het Historisch Museum de Bevelanden kinderen vanaf 5 jaar in de herfstvakantie een creatieve middag. Op donderdag 17 oktober kunnen kinderen van 14.00 tot 15.30 uur in het museum zelf aan de slag om een eigen ‘opgegraven’ vondst te maken.

Eerst bekijken de kinderen de opgegraven voorwerpen in het museum, er wordt over gepraat en verteld. Een aantal heel oude potten en scherven mogen vastgehouden worden, hoe voelt dat nu?
Daarna mogen de kinderen, al dan niet met hulp van hun (groot)ouders, een eigen voorwerp kleien; hoe zou jouw schaal of pot er over 100 jaar uit zien als deze zou worden opgegraven? Nog helemaal heel of zou hij gebroken zijn? Maak een ontwerp en leef je daarna uit met klei. Natuurlijk mag je hulp van opa, oma, papa en/of mama vragen. De deelnamekosten is incl. consumptie. Ouders, verzorgenden, opa's en oma's kunnen in die tijd het museum bezoeken (museumkaart/vriendenpas geldig). Aanmelden vóór 14 oktober via secretariaat@hmdb.nl [l]