Aagtekerke 1 boekt moeizame winst op tweede team

AAGTEKERKE - In de eerste ronde van de Zeeuwse clubcompetitie streden de twee teams van Aagtekerke tegen elkaar. Paul Sterrenburg boekte aan bord 2 terreinwinst tegen Louw Walraven maar deze verdedigde zich secuur en de partij eindigde in remise. Aan bord 5 wist Adrie Riemens na een fout van Rinus de Smit een schijf te winnen maar in het eindspel loerde Rinus op een slagzetje en toen Adrie dit niet tijdig opmerkte haalde Rinus de punten binnen en zette daarmee het tweede team op voorsprong.

Arie den Hollander en David Bosselaar speelden aanvankelijk een gelijk op gaande partij maar Arie wist een dreiging in de stand te vlechten die David niet meer kon pareren. Met een schijf achterstand moest David capituleren zodat de wedstrijd weer in evenwicht was. Frans Blaas kreeg aan bord 3 goed tegenspel van Jaap Verstraate en met een volgens de computer voordeliger stand voor Jaap werd de vrede getekend. De laatste wedstrijd aan bord 4 tussen voorzitter Rinus Provoost en penningmeester Jo Blaas moest de beslissing brengen. Na een gelijk opgaande strijd haalden beiden een dam. Met nog enkele minuten op de klok voor beide spelers liep Rinus achter twee schijven. Jo dacht iets te lang na hoe dit probleem op te lossen en zag zijn vlag vallen. Een gelukkige en onverdiende zege bracht uiteindelijk Aagtekerke 1 de winst.
Gedetailleerde uitslag: bord 1. Arie den Hollander - David Bosselaaar 2-0; 2. Paul Sterrenburg - Louw Walraven 1-1; 3. Frans Blaas - Jaap Verstraate 1-1; 4. Rinus Provoost - Jo Blaas 2-0; 5. Adrie Riemens - Rinus de Smit 0-2; 6. Niet opgekomen, reglementaire remise. [l]