Monument bij het Kalfhoeksepad.
Monument bij het Kalfhoeksepad.

Herdenking Aagtekerke 75 jaar bevrijd

AAGTEKERKE - Op D.V. vrijdag 1 november zal het 75 jaar geleden zijn dat de geallieerde strijdkrachten bij Westkapelle zijn geland en Walcheren bevrijd werd van het Duitse Nazi regime.

Ter gelegenheid hiervan wordt op die dag een herdenking gehouden bij het monument aan het Kalfhoeksepad. Alle kinderen van de Jhr. W. Versluysschool, door hen is het monument geadopteerd, zullen aanwezig zijn bij de onthulling van een gedenksteen, waarop de namen staan van de omgekomen Aagtekerkers. Hun families zijn uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Aanvang 9.30 uur.

De Commissie Herdenken en Vieren Aagtekerke houdt op vrijdagavond 1 november een herdenkingsavond in de kerk van de Gereformeerde Gemeente aan de Prelaatweg. Een samengesteld Projectkoor, kinderkoor en muziekvereniging Apollo zullen medewerking verlenen en er is plaats voor samenzang. Ook op die bijeenkomst wordt stilgestaan bij de mensen die omgekomen zijn door oorlogsomstandigheden. Aanvang 19.30 uur.

Versierde fietsen en films

Op zaterdag 2 november is er om 9.30 uur een optocht met versierde fietsen door het dorp. De start is op het Dorpsplein. Vanaf 10.00 tot 14.00 uur worden films vertoond over de bevrijding en inundatie van Walcheren. Deze zijn te zien op verschillende locaties op het Dorpsplein, de Schoolstraat en in het verenigingsgebouw Amicitia. Ieder is van harte welkom bij alle activiteiten op 1 en 2 november![l]