Johan Aalberts nam donderdag een kijkje in Park Molenwater. FOTO'S EDWIN MIJNSBERGEN
Johan Aalberts nam donderdag een kijkje in Park Molenwater. FOTO'S EDWIN MIJNSBERGEN Foto: Edwin Mijnsbergen

Basis van Park Molenwater goed zichtbaar

MIDDELBURG - De aanleg van het nieuwe Molenwaterpark in Middelburg ligt mooi op schema. Een derde deel van het park gaat weer open voor het publiek.

DOOR EDWIN MIJNSBERGEN

Ruim zeventig belangstellenden liepen vorige week dinsdag een rondje mee door het park met projectleiders van aannemer KWS en ambtenaren van de gemeente. Twee dagen later was het de beurt aan wethouder Johan Aalberts die verantwoordelijk wethouder is.
In het park in aanbouw zie je vooral de dingen die boven de grond gebeuren. Juist daarom was het aardig om te horen wat er onder de grond al allemaal is gebeurd. Peter van den Adel, Leendert Priester en Ad van der Pas gaven onder meer tekst en uitleg bij de boombunkers die zijn aangelegd, de opvangputten van de wadi’s, de luchtige ondergrond voor de wortels van de kastanjes langs de Koepoortlaan en over de vernieuwde rioleringen.

De bovengrondse zaken werden ook toegelicht. Van de lichtmasten die bij de entrees van het park komen, die in het verleden op de Markt stonden en nu worden hergebruikt, tot de vijver en de voorzieningen die zijn getroffen voor padden en kikkers.

Als je kijkt naar de poeltjes denk je wellicht dat er toevallig klinkers in liggen, maar deze zijn bewust op deze manier gestort. De ruimtes ertussen zijn meteen in gebruik genomen door de diertjes.

Er moet nog veel gebeuren, maar de basis van het park is al goed zichtbaar. Dat de hekken over twee weken al worden weggehaald op sommige plekken heeft alles te maken met het willen beperken van de overlast. Zodra de Koepoortlaan klaar is mogen fietsers en voetgangers er weer gebruik van maken. Er zijn nog een paar open eindjes, die vooral betrekking hebben op de invulling van stukjes aan de randen van het park. Zo moeten er nog besluiten worden genomen over de bestemming van het stuk grond bij de entree voor de schouwburg en over de inrichting van een smal paadje langs de tuinen van de Huizingalaan. De komende dagen krijgen de paden verder vorm en wordt de Koepoortlaan afgemaakt. Vervolgens wordt een derde deel van het park, aan de kant van het Molenwater, opengesteld. Het park gaat in november weer open, maar de afronding van de werkzaamheden is in het voorjaar van 2020.[l]

Er is veel gedaan, maar ook nog veel te doen.
De contouren van het park worden zichtbaar.