AGENDA

Woensdag 9 oktober

Jom Kipoer

13:00 | Messiaanse gemeente Zeeland

Wij als messiaanse gemeente houden op woensdag 9 oktober een dienst die om 13.00 uur begint. In deze dienst zal ds. van Campen uit Goes voorgaan. Benieuwd hoe deze dienst verloopt in de messiaanse gemeente, dan bent u van harte welkom; Noordweg 372, Sint Laurens. Na jom kipoer kijken we uit naar het meest vreugdevolle feest wat er is, dat op 14 oktober begint en een hele week duurt. Loofhuttenfeest. Kijk op de website voor deze activiteiten.

Expositie 'Verrassend papier'

10:00 | Boerderijgalerie de Osseberg

De expositie 'Verrassend papier' van Els van Baarle, Katinka van Haren, Elise Kloppers, Cherilyn Martin, Glenn Priester, Sonja Reedijk, Helene de Ridder, Maria Verboom, Helga Widmann en Gerjanne Wiersum is t/m zaterdag 19 oktober te zien in Boerderijgalerie de Osseberg, Singelweg 11 bij Sint Laurens.

Donderdag 10 oktober

Oost & West - Vespers

19:30 | Nieuwe Kerk

Liturgische muziek uit de Russisch Orthodoxe en de Rooms-Katholieke traditie: Sergei Rachmaninov - Vespers door het Middelburgs Kamerkoor en Gregoriaans door de Schola Cantorum 'St. Caecilia' Heinkenszand. De Vespers van Sergej Rachmaninov (1873-1943), ook wel bekend als het Avondgebed, geldt als een hoogtepunt van de Russisch orthodoxe koortraditie. Het Middelburgs Kamerkoor voert tien delen in de Engelstalige versie van dit veelstemmige werk uit. Dit wordt uitgevoerd door de Schola Cantorum 'Sint Caecilia' uit Heinkenszand. Donderdag 10 oktober, aanvang 19.30 uur, Nieuwe Kerk, Middelburg i.s.m. het Stadspastoraat, Onder den Toren 1, Middelburg. Toegang is gratis.

Vrijdag 11 oktober

Lezing Slag om de Schelde

19:30 | Polderhuis

Op vrijdag 11 oktober is er een lezing in het Polderhuis. Deze zal gaan over het allernieuwste boek 'Slag om de Schelde 1944'. Hans Sakkers en Tobias van Gent, beide auteurs eerder genoemd boek en tientallen publicaties over militair-historische onderwerpen zijn de sprekers deze avond. De lezing start om 19.30 uur, toegang is gratis opgeven niet nodig, Zuidstraat 154-156 te Westkapelle.

Uitvoering 'De tocht'

20:00 | Boerderijgalerie de Osseberg

Vrijdag 11 oktober Zeeuwse Komedie speelt 'De Tocht' in Boerderijgalerie de Osseberg. Het verslag van een vlucht. Een echtpaar reist van Syrië naar Hansweert. Tekst en regie: Rens Schot - Spel: Jo Ubags en Marleen Vermeer. Aanvang 20.00 uur. Voor reserveren 0118-625284.

Zaterdag 12 oktober

Verzamelbeurs

10:00 | Wijkgebouw Palet

Op zaterdag 12 oktober organiseert filatelistenvereniging De Zeeuwse Delta weer een beurs van postzegels, munten en oude ansichtkaarten in wijkcentrum Palet, Johan van Reigersbergstraat 2 te Middelburg. Open van 10 tot 16 uur. Toegang gratis.

Polderhuis in herfst sfeer

11:00 | Polderhuis

Op zaterdag 12 oktober zijn er bij het Polderhuis van 11.00 tot 16.30 uur diverse activiteiten rondom de herfst. Naast soep en pap van pompoen prikkelen ook diverse soorten jam de smaakpapillen. Bloem en pompoen decoraties kunnen gemaakt worden om zo de herfst in huis te halen. Voor kinderen zijn er verschillende activiteiten, denk hierbij aan een schelpenlijst maken, een vogelhuisje timmeren of een stoere glittertattoo. Vliegers van de Zeeuwse vlieger vrienden trotseren de herfst wind om naast de wolken nog wat kleur aan de lucht te geven. Deelnemers van de Tuus emaekt showen hun thuisgemaakte spullen waarvan sommige te koop zijn. Vuurtoren 't Hoge Licht en 't Lage Licht zijn geopend van 13.00-16.00 uur.

Inundatie Walcheren 1944

13:30 | Dorpskerk

Het is 75 jaar geleden dat de geallieerden de dijken bombardeerden om de Duitse bezetting weg te krijgen en Walcheren overstroomde. Gedurende 16 maanden leven in en met zout water en de problemen die dat gaf, daarvan kunt u horen en zien in de Dorpskerk in Aagtekerke. Elke zaterdag, tot 2 november van 13.30 tot 16.00 uur.

Praise avond met Yad Band

19:30 | Messiaanse gemeente Zeeland

Zaterdag 12 oktober zal er een geweldige praiseavond worden gehouden, er zullen o.a. liederen van Hillsong, Brain Doerksen gespeeld worden. Maar ook Hebreeuwse muziek van Joshua Aaron en Aaron Shust. Deze muziek zal de jeugd ook zeker aan spreken. Een tiende deel van de opbrengst wordt geschonken aan stichting Roechama. Deze stichting zorgt voor joden die in diepe armoede leven. Messiaanse Gemeente Zeeland, Noordweg 372 in Middelburg (Sint Laurens). Aanvang 19.30-21.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.

Rondleiding ter Hooge

10:00 |

IVN Rondleiding door Park 'Ter Hooge' thema "Herfstkleuren" op zaterdag 12 oktober om 10.00 uur. Het bos maakt zich op voor de winter. De bladeren van de bomen verliezen hun groene kleurstof en de rode en gele kleuren die overblijven zetten het bos in een mooie gloed. Paddenstoelen verschijnen en als het meezit zien we, zoals vaker in dit parkbos, een heuse heksenkring. Deelname voor IVN leden is gratis. Aanmelden is niet nodig. LET OP: Het vertrek is vanaf de parkeerplaats aan de Breeweg, tegenover kaasboerderij "Pitteperk".

Zondag 13 oktober

Vrouwen van het Bachkoor zingen in Veere

16:30 | Kleine Kerk

Tijdens de cantatedienst op 13 oktober om 16.30 uur in de Kleine Kerk Veere, zingen de vrouwen van het Bachkoor BWV Middelburg. Samen met de Belgische sopraan Sarah Peire zingen zij o.l.v. Ludo Claesen: Song of songs van Patrick Hawes, een zestal korte composities in liedvorm over de liefde op basis van het Bijbelboek Hooglied en Laudate Pueri van Felix Mendelssohn. Ze worden begeleid door Rutger de Ronde op vleugel. Voorganger is Jouke Droogsma. Zie ook www.bachkoorbwv.nl

Woensdag 16 oktober

'De zee is het niet vergeten'

10:00 |

Vanaf woensdag 9 oktober t/m 10 november hangt er in het museumcafé van het Polderhuis de foto expositie 'De zee is het niet vergeten'. Twee jaar lang hebben Roel en Astrid van der Mast onder water foto's en films gemaakt rondom de Wasschappelse bunker. Met deze beelden geeft de zee haar geheimen prijs en brengt ons terug naar het moment van de landing van de Royal Marines op 1 november 1944. De toegang voor deze expositie is gratis.

Lezing over Jacob Cats

20:00 | Bibliotheek van Zeeland

De Heemkundige Kring Walcheren organiseert op woensdag 16 oktober een lezing over Jacob Cats. De band van Jacob Cats met Zeeland en Walcheren is een belangrijke geweest. Cats was jurist, advocaat, grootgrondbezitter en staatsman.En een veel geciteerd dichter als het gaat om allerlei wijze levenslessen. Jaap Clement, kunstenaar en docent te Waterlandkerkje houdt een lezing met de titel "Zinnige beelden en Beelden met zin", waarin hij ook zal ingaan op de invloed van de werken van Cats op de schilderkunst in de 17e eeuw. De lezing vindt plaats in het Betje Wolffauditorium in de Zeeuwse Bibliotheek te Middelburg, aanvang 20.00 uur. Toegang voor de leden van de HKW is gratis.