Kopie Gutenberg Drukpers
Kopie Gutenberg Drukpers J. van der Zeeuw

Bijbel-Expo: Een nieuwe eigentijdse tentoonstelling

MIDDELBURG - De Bijbel-Expo is een multimedia avontuur dat de bezoeker meeneemt door de ontstaansgeschiedenis van het schrift, en de wonderlijke wereld van de Bijbel op eigentijdse manier laat (her)ontdekken. De tentoonstelling is opgebouwd uit vijf informatieve panelen over het ontstaan van het schrift en de boekdrukkunst, en verschillende interessante objectkasten met o.a. kleitabletten en kruiken met perkamenten vellen. Daarnaast zijn er audio- en computerstations. Hier kan de bezoeker zelf op ontdekking gaan in de wereld van de Bijbel.

Blikvanger is zonder meer een werkende kopie van de Gutenberg-drukpers. In de filmruimte start de multimediareis met een dynamische presentatie. Een volledige rondleiding voor schoolklassen duurt 1½ uur. Sinds de Expo in 2005 haar deuren heeft geopend, heeft de Bijbel-Expo al ruim 40.000 bezoekers geteld in België en Nederland. In 2016 is de Bijbel-Expo volledig vernieuwd en voor het eerst naar Nederland gekomen. De tentoonstelling is eigendom van ViaNova in Brussel.

Deze unieke tentoonstelling is te bezichtigen van 22 oktober t/m 8 november in De Hoeksteen, Roozenburglaan 22, 4337 JH Middelburg en wordt gehouden in samenwerking met de Baptistengemeente ‘De Fontein’ in Middelburg. Openingstijden: overdag voor de scholen, ‘s avonds op afspraak voor groepen. Zaterdag 26 oktober en zaterdag 2 november van 10.00 - 16.00 uur is iedereen van harte welkom. Kunt u op deze dagen niet en wilt u toch graag de Bijbel-Expo bezoeken? Mail of bel ons dan: info.bijbel.expo@gmail.com of: 085 - 7852874.

Op dinsdagmiddag 22 oktober zal wethouder Ir. J.J. Aalberts om 15.00 uur de Bijbel-Expo openen. Wie daarbij aanwezig wil zijn, is van harte welkom! Na de opening zal Kurt Maeyens, directeur van ViaNova, de aanwezigen in vogelvlucht door de Expo leiden. De Bijbel-Expo is voor iedereen zeer de moeite waard. De tentoonstelling is heel geschikt voor schoolklassen en jeugdgroepen. Gidsen zorgen voor een boeiende en educatieve rondleiding. [l]