Rens Schets in actie bij een wedstrijd van de Heren Senioren. FOTO MIRIAM WASTERVAL Miriam Wasterval

MIDDELBURG - Afgelopen weekend was een bijzonder weekend voor EZRC Oemoemenoe. Geheel onverwacht overleed Rens Schets, een zeer gewaardeerd lid van de club. Alle teams hielden voor aanvang van de wedstrijd een minuut stilte. De winst werd opgedragen aan Rens.

Rens was meer dan 35 jaar betrokken als speler en vrijwilliger. Zo stond hij jaren achter de bar, hielp met de organisatie van activiteiten, werd bestuurslid en later voorzitter van de club. Onder zijn leiding werd het nieuwe clubhuis op sportpark De Sprong gebouwd. In 2016 werd Rens benoemd tot lid van verdienste. De laatste jaren was Rens vooral actief als scheidsrechter. Zelden deed men tevergeefs een beroep op hem. Rens overleed dinsdag 8 oktober.

Wedstrijden

De heren senioren 1 speelden hun eerste wedstrijd in de Trophy poule. De coach sprak de mannen vooraf toe. "Vandaag spelen we voor Rens. Elke keer wanneer je valt, kijk je naar je rouwband. Je legt je hand op je Oemoemenoe-embleem en staat op. Rens is niet meer onder ons. Rens staat niet meer op. Voor Rens sta je op en je speelt voor hem."
Dat deden ze. Oumar maakte een mooie break in het begin. Peter de Lange leverde support en na achttien seconden was daar de eerste try. Joey Luitwieler benutte de conversie. Kort daarop vond Deniel van der Waal een opening in de verdediging. Een rush van 60 meter en daar was de tweede try. Oemoemenoe stond bij rust voor met 14-27. Ook in de tweede helft had Oemoemenoe het betere van het spel. Eindstand 24-40.

De dames moesten in de eerste tien minuten in het ritme, maar waren daarna niet te stoppen. Het goede samenspel leverde al in de eerste helft een flink aantal punten op. In de tweede helft wist Delft één keer door de verdediging heen te breken, maar kwam er verder niet aan te pas. Net als de heren droegen de dames de winst op aan Rens: 92-5.

Het tweede herenteam speelde ook tegen Delft. Delft wist goed tegenstand te bieden maar kon niet voorkomen dat Oemoemenoe al in de eerste helft flink op voorsprong kwam te staan. De eindstand was 86-0. De cubs en junioren, waar ook één minuut stilte werd gehouden, wonnen niet.

De afgelopen week was een zware week voor iedereen. Rens was een warme persoonlijkheid met een enorme drijfveer. Oemoemenoe zal zijn inzet en betrokkenheid enorm missen. Hij was een voorbeeld voor velen.[l]