Maartje Stroo.
Maartje Stroo.

Maartje Stroo te gast bij Kerk biedt Podium

MIDDELBURG - De getalenteerde sopraan Maartje Stroo is op zondag 27 oktober de muzikale gast bij Kerk biedt Podium aan de Lange Noordstraat 62 in Middelburg. Met haar komen mee haar vader Ad Stroo op het blaasinstrument cornet en organist René Molenaar.

Op het programma staan onder meer composities van Bach Handel en Purcell in een bewerking voor sopraan, trompet en orgel. Het concert in de Doopsgezinde kerk begint om 15 uur.

Muzikant
Maartje Stroo begon al op 8 -jarige leeftijd met muziekles op bugel en later op trompet. Voor dit instrument behaalde zij met lof haar D-diploma op de Zeeuwse muziekschool. Op 11- jarige leeftijd kreeg zij zangles, die werd voorgezet tijdens haar middelbare schooltijd en haar studie aan het University College Roosevelt in Middelburg. Haar docenten waren achtereenvolgens Elena Berdnikova en aan het conservatorium te Rotterdam Lauren Armishaw en Charlotte Riedijk.
Maartje studeert nu aan de Radboud Unversiteit in Nijmegen. Daar zingt ze in het studentenkoor Alphons Diepenbrock en speelt ze trompet in het studenten-harmonieorkest Qharmony. In 2020 hoopt ze voor de derde keer mee te zingen in een tournee van het Nederlands Studenten Kamerkoor. Regelmatig treedt ze ook op als soliste.
Ad Stroo is al 50 jaar 'muzikant' zoals hij dat zelf zegt. Hij kreeg als 10-jarige zijn eerste lessen van zijn vader op een blaasinstrument. Hij behaalde het diploma orkestdirectie van de Bond van Orkestdirigenten en stond 28 jaar als dirigent voor het fanfare-orkest Luctor et Emergo te Zoutelande. Ad Stroo speelt nog bariton in dit orkest en is sinds enkele jaren dirigent van het Willebrordensemble te Zoutelande.
René Molenaar is werkzaam in het onderwijs, maar heeft een professionele opleiding genoten als organist en kerkmusicus. Hij is organist van de Catharinakerk te Zoutelande en speelt regelmatig samen met andere musici. Ook dirigeert hij koren op projectbasis.

Afwisselend
De musici hebben gekozen voor een zeer afwisselend programma: Sopraan, cornet en orgel zijn te horen. Maartje Stroo zal ook op trompet te horen zijn, samen met haar vader en met René Molenaar. René Molenaar zal tevens als orgelsolist optreden in enkele korte werken.
De toegang tot het concert is vrij. Er is een collecte bij de uitgang.[l]