Training communicatie voor vrijwilligers. FOTO RAWPIXEL - PIXABAY
Training communicatie voor vrijwilligers. FOTO RAWPIXEL - PIXABAY Rawpixel - Pixabay

Waardevolle trainingen voor vrijwilligers

MIDDELBURG - Het ‘Kennisplatform voor vrijwilligers’ biedt workshops en trainingen aan voor vrijwilligers en vrijwilligerscoördinatoren op Walcheren. Zij kunnen hier kosteloos aan deelnemen, want de plaatsen worden beschikbaar gesteld door de diverse vrijwilligersorganisaties van het samenwerkingsplatform.

In oktober en november valt er genoeg te kiezen voor vrijwilligers die een workshop of training willen volgen. Eind oktober verzorgt Zorgstroom een training ‘Belevingsgerichte omgang’ voor vrijwilligers die met ouderen werken. Ook geven zij begin november de training ‘Communicatie voor vrijwilligers’, waarbij oefenen en ervaringen uitwisselen centraal staan. De workshop van SVRZ ‘Rijden met een rolstoel’ van half november is vooral gericht op de eigen fysieke belasting en lichaamshouding, want goed voor jezelf zorgen, is een voorwaarde voor het zorgen voor een ander. Daarnaast is er eind november de instaptraining ‘Goed omgaan met dementie’, georganiseerd door het Zeeuws Museum in samenwerking met het programma Samen dementievriendelijk.

Aanmelden

Op welzijnmiddelburg.nl kunnen vrijwilligers en vrijwilligerscoördinatoren alle informatie over het Kennisplatform vinden en zich gemakkelijk en gratis aanmelden voor de training of workshop van hun keuze.

Ontwikkeling, waardering, versterking en ontmoeting

Het Kennisplatform voor vrijwilligers wil een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling, waardering, versterking en ontmoeting van vrijwilligers en vrijwilligerscoördinatoren op Walcheren.

Het is een samenwerkingsplatform: organisaties die workshops, trainingen en bijeenkomsten voor hun vrijwilligers aanbieden, stellen via het Kennisplatform plaatsen beschikbaar aan vrijwilligers van andere organisaties. Daarnaast verzorgen (vrijwillige) gasttrainers opleidingsactiviteiten.

Stuurgroep en partners

De stuurgroep van het ‘Kennisplatform voor vrijwilligers’ bestaat uit: Zonnebloem Middelburg-Veere, Zorgstroom, Humanitas, Manteling en Welzijn Middelburg. Samenwerkingspartners zijn HZ University of Applied Sciences en ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. [l]