Joey Luitwieler in de aanval. FOTO RIEN PAARDEKOPER
Joey Luitwieler in de aanval. FOTO RIEN PAARDEKOPER Rien Paardekoper

Oemoemenoe Heren en Dames leveren een knappe prestatie

MIDDELBURG - De Heren 1 en 2 en de Dames winnen hun wedstrijd. De colts spelen een knappe pot rugby maar helaas geen winst. De Junioren en Cubs waren het weekend vrij i.v.m. de herfstvakantie.

De heren senioren 1 kwamen al gauw op een 0-3 achterstand te staan doordat Amstelveen een penalty op de palen wist te benutten. Amstelveen weet keer op keer een aanval op te zetten en dwong Oemoemenoe meer en meer terug op eigen helft. Door een overtreding van de Middelburgers kon Amstelveen op een 0-6 voorsprong komen. Amstelveen weet vervolgens knap door de verdediging van Oemoemenoe heen te breken, 0-13. Amstelveen weet nog tweemaal door de verdediging heen te breken maar door goed werk middels een 'held up' wordt voorkomen dat Amstelveen scoort.

Vlak voor het eind van de eerste helft is het dan eindelijk de beurt aan Oemoemenoe. In de uiterste hoek schoort Yedney America een try,de conversie is mis. Ruststand 5-13. Vrij direct aan het begin van de tweede helft krijgt Amstelveen wederom een penalty en vergroot zo de voorsprong, 5-16. Het leek erop of Amstelveen de winst mee naar huis zou nemen maar Oemoemenoe laat aansluitend op de penalty zien wat het het waard is. Samen weten ze ver door te dringen in de 22 meter zone en de tweede try met conversie brengt het team weer volop terug in de wedstrijd (12-16). Joey Luitwieler benut een penalty door vanuit een lastige hoek toch de bal over de dwarslat heen te schoppen (15-16). Het is een ongelooflijk spannende match. Beide ploegen gaan gelijk op maar door het snel spelen van de bal vanuit de ruck weet Oemoemenoe haar derde try te scoren, 20-16. De conversie is mis. Amstelveen weet Oemoemenoe goed onder druk te zetten maar door goed verdedigingswerk en een ongelooflijke inzet komt Amstelveen er niet meer doorheen. Eindstand 20-16.

Dames

De dames speelden ook in Middelburg. De dames spelen in de laagste klasse maar willen graag doorstromen naar een klasse hoger waardoor het van groot belang was om van de huidige nummer 1, the Hookers, uit Hoek van Holland te winnen.
Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd waardoor het spel aan het begin gelijk op ging. Echter na een goed gewonnen ruck van Oemoemenoe, konden de driekwarten de lijn uitspelen en was daar de eerste try, de conversie was raak. De verdediging van de Hookers was sterk maar toch wisten de dames vrij kort na de tweede try nogmaals te scoren. The Hookers boden goed weerstand maar Oemoemenoe wist voor rust nog 2x door de verdediging heen te breken. Ruststand 26-0. In de tweede helft bleven de dames goed hun eigen spel spelen wat ook in de tweede helft nog 4 tries opleverde. Eindstand 52-5.

Colts en tweede herenteam

De colts speelden in Goes tegen het combinatie team Delft/Voorburg. Jammer genoeg hadden de colts niet voldoende spelers maar doordat de tegenstander spelers uitleende aan Oemoemenoe/Tovaal kon er toch een leuke wedstrijd gespeeld worden. Bij rust stonden de gasten met 1 punt voor, 21-22. Ook aan het begin van de tweede helft ging het spel gelijk op. Het was een sportieve wedstrijd met een zeer goede inzet van de spelers van Oemoemenoe/Tovaal. De winst was voor de tegenstander maar de coach gaf terecht aan dat hij zeer trots was op de positieve houding en inzet van de spelers.
Het tweede herenteam speelde uit in Delft. Bij rust staat Oemoemenoe/Tovaal 2 voor. Men geeft de winst niet meer uit handen, eindstand 26-49

Volgende week speelt het eerste heren team thuis tegen de Hookers, aanvang 15.00 uur. Meer weten? www.Oemoemenoe.com[l]