MIDDELBURG - Na de afgelopen week gespeelde vierde ronde van het clubkampioenschap voeren Arie den Hollander en Adrie Riemens de ranglijst aan met een 100% score. Beiden hebben 6 punten uit 3 wedstrijden.

Paul Sterrenburg volgt met 6 uit 4. In een goede aanvalspartij kreeg Rinus de Smit voordeel tegen Paul maar na enkele verdedigende ruilen verwaterde dat en meer dan remise zat er niet meer in. Aart Walraven kende geen problemen tegen Jo Blaas en stond al snel op winst. David Bosselaar strafte te gewaagd spel van Louw Walraven af door een schijf en later de partij te winnen. Adrie Riemens speelde een solide positionele partij tegen Jaap Verstraate en noteerde zijn derde winstpartij op rij. Rinus Provoost drong Jo Houmes een vleugelopsluiting op die Jo een schijf kostte en met een damzetje maakte Rinus de partij in het eindspel af.

De uitslagen: Paul Sterrenburg-Rinus de Smit 1-1, Adrie Riemens-Jaap Verstraate 2-0, David Bosselaar-Louw Walraven 2-0, Rinus Provoost-Jo Houmes 2-0, Aart Walraven-Jo Blaas 2-0.

Plusminus 55 toernooi

Frans Blaas nam in Lent deel aan het Plusminus 55 toernooi in de A-groep. In vier dagen werden 7 ronden gespeeld. In een veld van 24 deelnemers eindigde Frans met 8 punten, 3 maal winst, 2 remise en 2 verlies op een knappe 7e plaats.

Seniorentoernooi

In Sint Philipsland werd het eerste seniorentoernooi gespeeld met 17 deelnemers. Peter Schunselaar en Johnny de Leeuw waren een klasse apart en scoorden in 8 ronden sneldammen 7 overwinningen en speelden remise tegen elkaar. Op basis van weerstandspunten werd Schunselaar eerste. Aagtekerkespeler Rinus Provoost werd 3e met 10 punten, Jaap Verstraate en Jo Blaas haalden 7 punten en werden respectievelijk 12e en 13e.[l]