Halloween op De Klepperhoeve op vrijdag 25 oktober.
Halloween op De Klepperhoeve op vrijdag 25 oktober. Foto:

Agenda

Woensdag 23 oktober

Lezing Stichting I.S.I.S.

19:30 | Bibliotheek van Zeeland

Woensdag 23 oktober organiseert de Theosophical Society Point Loma een lezing over 'Waar komen we vandaan?'. De lezing begint om 19.30 uur in ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 in Middelburg. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de lezing eindigt om circa 21.45 uur. Toegang vrij. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Meer informatie: www.blavatskyhouse.org of bel (0118) 643908, 06-27234368.

Donderdag 24 oktober

Loofhut maken

13:00 | Messiaanse gemeente Zeeland

Knutsel je mee (voor kinderen vanaf 4 t/m 12 jaar)?! In de herfstvakantie op woensdag 16 oktober van 13.00 tot 16.00 uur. We gaan loofhutjes maken, zingen, luisteren en natuurlijk is er wat lekkers. Geef je op via de mail: info@messiaanszeeland.nl (je naam, leeftijd en telefoonnummer doorgeven). Messiaanse Gemeente Zeeland, Noordweg 372, 4333 KJ in Middelburg.

Zing maar mee

19:30 | Moriakerk

Donderdag 24 oktober om 19.30 uur is er weer een 'zing maar mee' zangavond. Jo en Piet zullen deze avond zorgen voor de muzikale omlijsting. Locatie deze keer is 'bij de koster' gesitueerd aan de Moria kerk in Westkapelle. Oude en nieuwere versjes zullen ten gehore gebracht worden waarbij de bezoekers de tekst ook mee kunnen zingen doordat er boeken uitgedeeld worden met de liedteksten. Eén van de versjes die gezongen gaat worden is 'mooi is het zonlicht'. Een alom bekend nummer wat tijdens zangavonden maar ook met de jaarlijkse kermis een veel gezongen lied is.

Vrijdag 25 oktober

Halloween op De Klepperhoeve

16:30 | kinderboerderij

Kom je ook naar het griezelige Halloween-feest; "De Feniks en het verdwenen ei" op kinderboerderij "De Klepperhoeve"? Het is op vrijdag 25 oktober van 16:30 tot 19:30 uur. Tijdens het feest zijn er lieve heksjes, is er een griezel speurtocht, kan je een pompoen uithollen, beschilder je een houten uil én wordt er voor pannenkoeken met een drankje gezorgd. Durf jij het ook aan!? Geef je nu op; per email activiteiten@kinderboerderij-middelburg.nl of geef je bij een bezoek aan de boerderij op). Vol = Vol.

Lezing van Natuurkundig Gezelschap

20:00 | Bibliotheek van Zeeland

Dr. P Bleeker, UVA, 'Natuurlijke variatie in de afweer van tomaat'. Het gebruik van conventionele chemische bestrijdingsmiddelen in de strijd tegen de insecten die onze gewassen beschadigen is sinds een paar jaar onderwerp van (hevige) discussie. Vrijdag 25 oktober, 20:00 (aansluitend op ALV) tot ca 21:45. ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk Middelburg. www.ngm1780.nl

EHBO in Koffiehuis De Ontmoeting

10:00 | De Ontmoeting

Vrijdagmorgen 25 oktober is het er allemaal weer, het kopje koffie of thee met iets erbij, de gezelligheid en het luisterend oor. Toch is deze morgen heel speciaal, want Corine de Visser geeft vanaf 10 uur een presentatie over EHBO, oftewel Eerste Hulp Bij Ongelukken. Vanuit de dagelijkse praktijk wijst zij de weg hoe juist te handelen bij ongevallen in en het rond het huis. Bovendien geeft zij tips om ongelukken te voorkomen. Koffiehuis De Ontmoeting, Oosterscheldestraat 1 Middelburg. De toegang is gratis. Vanaf 9.30 uur staan koffie en thee voor u klaar.

Zaterdag 26 oktober

Inundatie Walcheren 1944

13:30 | Dorpskerk

Het is 75 jaar geleden dat de geallieerden de dijken bombardeerden om de Duitse bezetting weg te krijgen en Walcheren overstroomde. Gedurende 16 maanden leven in en met zout water en de problemen die dat gaf, daarvan kunt u horen en zien in de Dorpskerk in Aagtekerke. Elke zaterdag, tot 2 november van 13.30 tot 16.00 uur.

Aanbiddingsconcert met Insalvation

19:30 | Ontmoetingskerk

Zaterdagavond 26 oktober is de worshipband InSalvation samen met sprekers Wim Hoddenbagh en Esther Vorsterman van Oijen in Middelburg. Zing mee met bekende liederen en geniet van hedendaagse aanbiddingsmuziek. De avond maakt deel uit van de landelijke Presence Tour. Het aanbiddingsconcert in de Ontmoetingskerk in Middelburg is op zaterdag 26 oktober, begin om 19.30 uur, einde om 22.15 uur, met een pauze tussendoor. Adres: Oosterscheldestraat 1, Middelburg. Gratis kaarten zijn verkrijgbaar op www.presence.nl.

Grayson Capps & Corky Hughes

20:30 | Theater de Wegwijzer

Het nieuwe album van de Amerikaanse bluesrocker Grayson Capps is een warm pleidooi voor totale onthaasting en losheid. Dat is ook precies hoe 'Scarlett roses' tot stand is gekomen. Capps heeft een slordige zes jaar de tijd genomen om het album in elkaar te zetten. De singer-songwriter heeft zich op z'n dooie gemak teruggetrokken in zijn 'schrijvershutje' in de achtertuin. Om de songs vervolgens compleet relaxed op te gaan nemen. Op de plaat excelleert Capps weer als vanouds in een combinatie van broeierige zuidelijke blues en rock. Dat de adempauze hem goed heeft gedaan komt hij samen met gitarist Corky Hughes laten horen in De Wegwijzer. Zaterdag 26 oktober, 20.30 uur.

Zondag 27 oktober

Huis-vol-muziek

16:30 | Catharinakerk

In het huis-vol-muziek gaan wij op zoek met liederen en teksten van Huub Oosterhuis met het thema 'Ken je mij?'. Philip Feij zal begeleiden op orgel en piano. U bent welkom zondag 27 oktober om 16.00 uur in de Catharinakerk te Zoutelande voor een kopje koffie of thee. Het huis-vol-muziek begint dan om 16.30 uur.

Dinsdag 29 oktober

Bijbelquiz

20:00 | Ontmoetingskerk

Traditionele Bijbelquiz van het Nederlands Bijbelgenootschap op dinsdag 29 oktober in de Ontmoetingskerk in Middelburg (Oosterscheldestraat 1). De quiz begint om 20.00 uur (vanaf 19.30 uur staan koffie en thee gereed). U kunt op 2 manieren deelnemen: Individueel (aanmelden vooraf is dan niet nodig). In een team van 5 personen (hiervoor kunt u zich tot uiterlijk maandagmiddag 28 oktober opgeven via: hennyvaane@gmail.com). Deze avond is er ook een boekentafel namens het NBG. Aan de uitgang is er een collecte ten bate van het NBG met als doel: prentenbijbelboekjes voor kinderen in Moldavië (een van de armste landen van Europa).[l]