Johan Aalberts en Alexander van Keulen bij het eerste automaat. FOTO DENNIS VAN AKKEREN
Johan Aalberts en Alexander van Keulen bij het eerste automaat. FOTO DENNIS VAN AKKEREN Foto: Dennis van Akkeren

Op elk moment van de dag kun je een pakket versturen

MIDDELBURG - De eerste pakket- en briefautomaten van Zeeland staan in Middelburg.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Het eerste exemplaar aan de Johan van Reigersbergstraat in Middelburg is vorige week dinsdag in gebruik genomen door wethouder Johan Aalberts en Alexander van Keulen van PostNL. Het pakket- en briefautomaat is een combinatie van een soort automatische verzendbalie, kluisjes waarin pakketten van verschillende formaten worden bezorgd en een ouderwetse brievenbus.

Mensen die een pakket via het automaat willen verzenden kunnen een door henzelf geprint label scannen en het vervolgens in het juiste vak doen. Mensen die iets hebben besteld, kunnen het laten bezorgen in het oranje automaat. Zij krijgen een code waarmee ze één van de kluisjes kunnen openen.

Aanwinst

De pakket- en briefautomaten staan al in ruim twintig gemeenten in Nederland. Middelburg heeft in Zeeland de primeur. Er staan er vier. Naast de Johan van Reigersbergstraat ook in de Oosterscheldestraat, Goudend en Fazantenhof. “Het is een aanwinst voor onze inwoners dat zij in onze gemeente 24-7 pakketten kunnen ophalen of terugsturen”, zegt Aalberts. Er komen voorlopig nog geen automaten in andere Zeeuwse plaatsen. “We willen eerst ervaring opdoen met deze”, aldus Van Keulen. “Daarna kijken we weer verder, maar we sluiten niets uit.”[l]