Vurige poëzie bij kunst- en cultuurroute

MIDDELBURG - Op zondag 3 november openen een dertigtal ateliers en galeries in Middelburg hun deuren voor het publiek, als onderdeel van de Kunst- en Cultuurroute.

U herkent ze aan de uitnodigende blauwe vlag. De openingsuren zijn van 13.00 tot 17.00. Deze editie van de kunstroute staat in het teken van de poëzie, met het thema ‘vuur’. Vijftien dichters dragen voor op twee locaties. De toegang is vrij.

Locatie 1

Galerie Koepoortstraat 6, 13.30-15.00 uur: Dichters: Kees van Meel, Jan Musters, René Spruijt en Albert Hagenaars. Muzikale omlijsting: Vagantenkost. Gastdame: Anna de Bruyckere.


Locatie 2

The Common House of Elliott, Lange Noordstraat 48, 15.30- 17.00 uur: Ruben van Rompaey, Ivo Weterings, Tomas White, en leden van de Werkgroep Poëzie Middelburg. En ter afsluiting: onze stadsdichter Anna de Bruyckere. Muzikale omlijsting: Yesterday’s Papers. Gastheer: Raymond van de Ven.

Daarnaast toont het atelier van Sandra van der Meulen (Spuistraat 6) werk van Gerda Kramer. Zij maakt assemblages van gevonden hout en geroest ijzer, en ook gedichten. Soms inspireert een gedicht haar om een beeld te maken en vaak is het andersom. De beelden en gedichten vullen elkaar aan, verklaren of versterken elkaar.
Kijk voor meer informatie over de deelnemers en locaties op kunstroutemiddelburg.nl.[l]