Joey Luitwieler in de aanval. Foto Rien Paardekoper
Joey Luitwieler in de aanval. Foto Rien Paardekoper Rien Paardekoper

Verlies voor Heren 1 en winst voor de Junioren van Oemoemenoe

MIDDELBURG - De Heren 1 speelden afgelopen zaterdag hun derde wedstrijd in de Trophy poule. Heren 2 en de Dames hadden geen wedstrijd. Alle jeugdteams kwamen wel in actie.

De Heren senioren 1 speelden hun derde wedstrijd in de Trophy Poule. De eerste twee wedstrijden werden met winst afgesloten, jammer genoeg ging de winst dit keer naar de tegenstander. Eerder in het seizoen hadden de Hookers ook moeten spelen tegen Oemoemenoe 1 maar ze hadden toen onvoldoende spelers voor de eerste rij en zagen zich daarom genoodzaakt om de wedstrijd af te zeggen. Nu kwam de club wel met een volledig team. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. De eerste punten op het scorebord waren van Oemoemenoe. Met een mooie break wist Deniel van der Waal de eerste punten binnen te halen. Joey Luitwieler benutte de conversie. Op het einde van de eerste helft weten de Hookers middels een penalty en een try op een kleine voorsprong te komen (7-8). Beide ploegen laten meer en meer mooie acties zien maar het zijn de gasten die met een penalty en een geconverteerde try hun voorspring weten te vergroten (7-18). Nadat de Hookers vanuit een verre hoge kick wederom een try weten te scoren moet Oemoemenoe nu toch echt aan de bak. En dat doen ze. Vanuit de eigen 22 meter zone weten de drie-kwarten een mooie aanval op te zetten. Helaas gaat de laatste pass mis maar kort daarop is het dan alsnog raak. Captain Andictor Petola scoort de try de conversie is mis. (12-25). Gaat het Oemoemenoe lukken om net als vorige week in de laatste 20 minuten van de wedstrijd alsnog de winst te pakken? Met een tweede try van de captain komen ze aardig dicht bij (19-25). Met nog 10 minuten speeltijd moet de ploeg alles op alles zetten en geen fouten maken. Helaas is de laatste actie om punten te kunnen scoren voor de Hookers waardoor Oemoemenoe toch alsnog de wedstrijd verliest. Eindstand 19-28.

Junioren

De Junioren speelden in Middelburg tegen Tovaal. Jonah Szydlowski wist de eerste try te scoren, waarna Ferres Kenawy 2x scoorde en Ewen Kuiper nog voor rust al een hattrick had. De conversies werden genomen door Daan Fischer en Thorsten van de Hooven. Vervolgens was het de beurt aan Tovaal om 3 tries te scoren. Ruststand 42-17. In de tweede helft wist de tegenpartij nog 1x te scoren tegenover nog 7 tries van Oemoemenoe spelers; Lucas Delhaas, Romane Fischer , Ferres Kenawy en Danzell Mies scoorden de tries. De conversies werden door Daan Fischer en Delano Steijvers genomen. Eindstand 83-24. De Junioren hebben tot nu alles gewonnen maar staan op een tweede plaats in de poule doordat de nummer 1, een hoger doelgemiddelde heeft. Op zaterdag 9 november moet Oemoemenoe tegen de nummer 1, Bekaro. Een spannende wedstrijd die zal bepalen wie de nummer 1 in de poule wordt!

Turven, Benjamins en Mini's

De Turven, Benjamins en Mini's waren zaterdag actief in Middelharnis, waar rugbyclub de Eilanders een tweede districtsdag organiseerden. De benjamins namen zelfs met twee teams deel aan het toernooi. Naast de Eilanders waren ook Goes en Roosendaal aanwezig. Alle teams spelen op een toernooi 3 a 4 wedstrijden. Rugby club de Eilanders bestaat nog niet zo heel lang waardoor ze bij de jeugd nog geen volledige teams hebben. Deze jeugdspelers spelen mee met de bezoekende clubs. Bij de Turven spelen ze tag rugby en dit keer waren de Turven uit Roosendaal degene die de meeste wedstrijden wisten te winnen. Ook bij de mini’s ging de winst naar Roosendaal.