Onnodig verlies Aagtekerke 2 in damcompetitie

AAGTEKERKE - In de Zeeuwse competitie moest Aagtekerke 2 afgelopen week uit naar PWG ’s-Gravenpolder.

Louw Walraven bereikte tegen Ko Louwerse, na een doorbraak naar dam ten koste van een schijf, een gewonnen stand. Hij overzag de directe winst en na een ruil kon Louwerse door een schijfoffer de vijandelijke dam veroveren. De overblijvende stand was theoretisch remise. Helaas zag Louw dat niet en kwam Aagtekerke 2 op achterstand. Toen achtereenvolgens Jaap Verstraate, Johan Kesselaar en Rinus Provoost remiseerden lag de druk op de schouders van David Bosselaar. Met allebei nog zeven schijven op het bord forceerde Jaap Veerhoek een doorbraak naar dam. Ook David haalde nog dam maar kreeg een nadeliger stand. Na nog een aantal zetten moest ook hij zijn tegenstander feliciteren.

De uitslagen: Bord 1 Jeanine van der Horst Rinus Provoost 1-1, 2. Jaap Veerhoek-David Bosselaar 2-0, 3. Ko Louwerse-Louw Walraven 2-0, 4. Nico de Winter-Jaap Verstraate 1-1, 5. Rinus van der Plasse-Johan Kesselaar 1-1, 6. Regl. remise. Eindstand 8-4.

Onderlinge competitie

In de onderlinge competitie werden 2 wedstrijden gespeeld. Johan Kesselaar-Adrie Riemens 0-2, Paul Sterrenburg-Frans Blaas 1-1.

Persoonlijk kampioenschap

In het persoonlijk kampioenschap van Zeeland kreeg Frans Blaas tegen Jos de Wild een lastige stand. Hij liep achter een schijf van zijn tegenstander die daar wel raad mee wist. Er volgde een combinatie naar dam en Frans kon het gelijk opgeven.

Programma

PZDB agenda komende week: Donderdag 31 oktober Goes/Zierikzee combinatie-Aagtekerke 1.[l]