Story trail Verhalenverteller Johannes neemt mee door de stadsgeschiedenis.
Story trail Verhalenverteller Johannes neemt mee door de stadsgeschiedenis. Foto:

AGENDA

Woensdag 30 oktober

Concert in de Oostkerk

20:00 | Oostkerk

Houdt u van de muziek van Anúna? Dan zit u op woensdag 30 oktober helemaal goed in de Oostkerk te Middelburg. Om 20.00 uur speelt die avond de Iers/ IJslandse groep Manam. Het achtkoppige mannelijke zangensemble is een van de meest intrigerende nieuwe vocale groepen van deze tijd. De zangers komen o.a. uit Ierland en IJsland en brengen een enorm scala aan muzikale ervaringen. Kaarten via de Drukkerij/Boekhabndel 't Spui, www.deoostkrk.nlof een uur voor aanvang bij de Oostkerk.

Vrijdag 1 november

Optreden Blue Jeans Big Band

20:00 | Westkapelle Herrijst

Op uitnodiging van Het Polderhuis treedt The Blue Jeans Big Band en Apple Tree op in het verenigingsgebouw 'Westkapelle Herrijst', op vrijdag 1 november, aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Voor dit bevrijdingsconcert is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Deze kaarten zijn te koop in het Polderhuis, dus weer er snel bij. Meer informatie op www.bluejeansbigband.nl.

Zaterdag 2 november

Open Dag Zeeuws Archief

9:00 | Zeeuws Archief

Zaterdag 2 november is de jaarlijkse Open Dag van het Zeeuws Archief, met als thema Vriend + Vijand, 400 jaar Zeeland/Verenigd Koninkrijk. De Brexit maakt dit verleden actueler dan ooit. Rondom dit thema zijn er lezingen, rondleidingen, wordt een film vertoond, is de genealogische contactdag en presenteren diverse organisaties zich. De Open Dag is van 9.00 tot ca. 16.00 uur in het Zeeuws Archief, Hofplein 16 te Middelburg en is gratis. Om 16.00 uur begint de Vriendenlezing door Marita Mathijsen in de Koorkerk, Koorkerkhof 2 te Middelburg. Het volledige programma van de Open Dag staat op de website van het Zeeuws Archief.

Bijeenkomst Repair Café

10:00 | De Kruitmolen

Stichting Repair Café Middelburg houdt op zaterdag 2 november een bijeenkomst en geeft deze dag speciale aandacht aan uw koffiezetapparaat. Ook met uw andere reparaties aan fietsen, kleding, tablet, laptop of ander apparaat bent u van harte welkom! U betaald bij reparatie alleen de materiaalkosten, maar een donatie mag ook natuurlijk! Onze vrijwilligers helpen u graag van 10:00 tot 14:00 bij Bowling en Partycentrum 'De Kruitmolen' aan de Kruitmolenlaan 129 in Middelburg.

Workshop Bloemschikken Hartkrans voor Allerzielen

10:00 | Inloophuis De Zeeuwse Villa

Voor een ieder die iemand heeft verloren aan kanker. Onder begeleiding van Ritueelbegeleider Carla Ferkranus en samen met andere nabestaanden een hartkrans maken. Om uw dierbare met allerzielen te herdenken en stil te staan bij dit verlies. Zaterdag 2 november van 10.00 tot 12.30 uur, Inloophuis De Zeeuwse Villa (voor mensen met kanker en hun naasten), Olmenhof 7, Middelburg. Contact: Carla Ferkranus, ferkranusc@zeelandnet.nl. Opgeven voor woensdagmiddag 30 oktober 12.00 uur.

Inundatie Walcheren 1944

13:30 | Dorpskerk

Het is 75 jaar geleden dat de geallieerden de dijken bombardeerden om de Duitse bezetting weg te krijgen en Walcheren overstroomde. Gedurende 16 maanden leven in en met zout water en de problemen die dat gaf, daarvan kunt u horen en zien in de Dorpskerk in Aagtekerke. Elke zaterdag, tot 2 november van 13.30 tot 16.00 uur.

Lezingen Graalchristendom

13:30 |

In zes bijeenkomsten neemt Jac Net de deelnemers mee in een reis door epen, sagen en legenden 'op zoek naar de Heilige Graal'. Jac maakt het thema actueel door onderling gesprek en door de rode draad van 'de opgaven en de toekomst van Europa'. Wil je meedoen? Geef je dan zo spoedig mogelijk op bij Ineke Vermast (ineke@vermast.nl). Data: 1e reeks: 2 november en 11 januari; 2e reeks: 18 april en 13 juni; 3e reeks: 19 september en 7 november. Lees meer op https://antroposofieinzeeland.wordpress.com.

St. Bunkerbehoud

14:00 | Stichting Bunkerbehoud

Bob van der Weel van St. Bunkerbehoud: voor de pauze worden er twee films gedraaid: "Kindervragen? Kinderherinneringen 1940-1945" (een gesprek met twee bewoonsters van 't Zand tijdens de Tweede Wereldoorlog over deze tijd); “De Atlantikwal- de verborgen grens" (een nieuwe film over de bouw van de Atlantikwal m.n. op Walcheren). Na de pauze kan men deelnemen aan een wandeling in het park Toorenvliedt: een route langs de elf bunkers, een bezoek aan de verder ingerichte communicatiebunker 618 (deze bunker is uniek en was van enorm belang voor de verbindingen van de Duitse divisies in Z.W.- Nederland).

Alzheimercafé

14:30 | SVRZ 't Gasthuis

Zaterdag 2 november zal er in 't Gasthuis, Noordpoortplein 2, te Middelburg weer een Alzheimercafé plaatsvinden van 14.30 tot 16.00 uur. De zaal is geopend vanaf 14.00 uur. Gast is: Luc Van De Ven, klinisch ouderenpsycholoog aan de Universiteit in Leuven. Thema: Wat dementie betekent voor de familie en de partner. Na de presentatie is er ruim gelegenheid om met elkaar ervaringen uit te wisselen en in discussie te gaan. U kunt vragen stellen aan Luc Van De Ven en aan de professionals en vrijwilligers in de zaal. Zijn er nog vragen, dan kunt u terecht bij: Jessy Benne: tel. 06-15455408. Ook kunt u ons via de mail bereiken: alzheimer.walch@zeelandnet.nl

Memoria wandeltocht

8:30 | Polderhuis

Wsv de vrolijke tippelaars organiseert in samenwerking met het Polderhuis Westkapelle op zaterdag 2 november een wandeltocht langs bunkers en kreken over 5 - 10 – 15 – 25 – 35 km. De start is vanuit het Polderhuis Zuidstraat154- 156 Westkapelle, 25 en 35 km tussen 8.30 en 10 uur, 5- 10 en 15 km tussen 8.30 en 12 uur. Aan deze tocht mag iedereen meedoen. Inlichtingen 0118-463623 of 0113-381111 of wsvdvt@zeelandnet.nl

JP deKlerk met band

13:00 | De Drvkkery

Ter gelegenheid van de release van zijn cd getiteld Rock & Roll Principal geeft de Middelburgse singer-songwriter JP deKlerk zaterdag 2 november om 13.00 uur een kort optreden met zijn band in de platenhoek van De Drukkery. Na afloop is er de gelegenheid de cd door JP deKlerk te laten signeren.

Koor- en Samenzangavond

19:30 | Hervormde kerk

In de Hervormde Kerk van Arnemuiden wordt zaterdag 2 november een Koor- en Samenzangavond gehouden. Muzikale medewerking wordt verleend door een groot samengesteld kinderkoor van ruim 70 leden afkomstig uit Arnemuiden, Middelburg en Vlissingen, zij worden op de vleugel begeleid door Wilbert Magré en op het orgel door Martin Weststrate. De avond begint om 19.30 uur en de toegang is vrij. Wel zal er een collecte worden gehouden waarvan de opbrengst ten goed komt aan de MAF en de Oase te Ouddorp.

Zondag 3 november

Expositie viltwerk bij stichting Padma

13:00 | Padma Zeeland

Angeline Kriek, Anja van der Weijde en Keetje van der Koogh exposeren met speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt viltwerk. Tijdens de Kunst- en Cultuurroute Middelburg zijn de kunstenaressen in Padma aanwezig. Bezoekers zijn die dagen welkom in de Verwerijstraat 51A in Middelburg.

StoryTrail Stadswandeling

14:00 | De Drvkkery

Acteur Johannes van theatergezelschap Stadsavonturen vertelt meeslepende verhalen over de geschiedenis van Middelburg. Tijdens de StoryTrail stadswandeling neemt hij zijn publiek eeuwen mee terug in de tijd. Wandelend door de straten en stegen van de Middelburgse binnenstad komt u terecht in een wereld vol fantastische sagen en legenden, een heerlijk vertel-avontuur voor jong en oud. De stadswandeling begint op zondag 3 november om 14.00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling-middelburg.

Concert Jeugdorkest Middelburgs Muziekkorps

15:00 | De Drvkkery

'Reis mee' met het Jeugdorkest van het Middelburgs Muziekkorps op zondagmiddag 3 november om 15.00 uur in De Drvkkerij. Ze spelen muziek uit o.a. Hongarije (Hongaarse Dans nr.5), Japan (Kodomo No Hi), Afrika (African Spirit) en de Balkan (Dance of the Magyars). Onder de volle zon (All things under the sun) nemen ze je ook nog mee door de woestijn (Journey through the desert). Ze sluiten af met een welgemeende muzikale afscheidsgroet (Mazzeltov).

Jeugdorkest MMK

15:00 | De Drvkkery

Concert Jeugdorkest van het Middelburgs Muziekkorps in De Drvkkerij. "Reis mee" met het Jeugdorkest van het Middelburgs Muziekkorps op zondagmiddag 3 november om 15.00 uur in De Drvkkerij. Ze spelen muziek uit o.a. Hongarije (Hongaarse Dans nr.5), Japan (Kodomo No Hi), Afrika (African Spirit) en de Balkan (Dance of the Magyars). Onder de volle zon (All things under the sun) nemen ze je ook nog mee door de woestijn (Journey through the desert). Ze sluiten af met een welgemeende muzikale afscheidsgroet (Mazzeltov).

Maandag 4 november

WhatsApp voor senioren

14:00 | Gebouw van SWV

Stichting Welzijn Veere organiseert in samenwerking met de ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland een workshop WhatsApp voor senioren uit de gemeente Veere op maandag 4 november 14.00-16.00uur. De workshop wordt gegeven in het gebouw van SWV, Schoolstraat 4 te Oostkapelle. Vooraf opgeven via info@welzijnveere.nl of bellen naar 0118-58368. Meenemen: smartphone en oplader.

Woensdag 6 november

Ontmoetingsavond reumapatiënten

19:30 | Grand Café Willem/Hof van Buren

Reumazorg Zuid West Nederland organiseert op woensdag 6 november een contactavond voor mensen met reuma en hun partner in wijkcentrum Hof van Buren, Oranjelaan 19 te Middelburg. Aanmelden kan via aanmelden@reumazorgzwn.nl of bellen via 085 0280 277. Na aanmelding krijgt een bevestigingsmail met het definitieve programma. Deelname is gratis. De volgende contactavond is woensdag 5 februari.

Afbeelding
Lezingen Graafchristendom.