Oemoemenoe met bal, zet een aanval op. FOTO RIEN PAARDEKOPER
Oemoemenoe met bal, zet een aanval op. FOTO RIEN PAARDEKOPER Rien Paardekoper

Ruime winst Oemoemenoe 2, verlies voor Dames

MIDDELBURG - Gedurende het afgelopen weekend werd er door de Heren 1 niet gespeeld. De dames en de Heren 2 hadden wel een competitie wedstrijd. Daarnaast kon men genieten van de laatste wedstrijden van het Wereld Kampioenschap Rugby.

Voor het eerste herenteam was er geen wedstrijd afgelopen weekend. Deze datum stond gereserveerd als inhaaldag. Alle tot nu toe geplande wedstrijden in de Trophy Poule zijn gespeeld waardoor de Heren konden genieten van de wedstrijden van het Wereld Kampioenschap Rugby. Se afgelopen vier weken hebben diverse landen tegen elkaar gespeeld en nu was het dan zover dat er gespeeld kon worden voor eerste tot en met de vierde plaats.
Vrijdag 1 november nam de voormalige wereld kampioen Nieuw Zeeland het op tegen Wales. Nieuw Zeeland won, waardoor ze de derde plaats veroverden. Zaterdag werd de finale gespeeld tussen Zuid-Afrika en Engeland. Engeland die vorige week in de kwart finale , Nieuw Zeeland versloeg was de grote favoriet.

In het clubhuis van Oemoemenoe werd er met veel enthousiasme van jong en oud gekeken naar deze laatste wedstrijd van een enerverend toernooi. In tegenstelling tot vorige week lukte het Engeland niet om in een goed spelritme te komen. Zuid Afrika stond bij rust voor en in de tweede helft lukte het de Engelsen niet om de achterstand in te halen. Zuid Afrika wist Engeland te verslaan en is de nieuwe wereldkampioen rugby Union.

Rugby wordt op een grasveld gespeeld maar in Nederland echter zie je echter bij sommige clubs ook een kunstgrasveld. Zo wordt er door de dames van de studenten vereniging in Leiden ook op een kunstgrasveld gespeeld. De meeste dames van Oemoemenoe/Tovaal hadden nog nooit op een kunstgrasveld gespeeld en moesten hier duidelijk aan wennen. Daarnaast kon de coach niet beschikken over het volledige team. Na tien minuten spelen stond de thuisploeg voor met 12-0. De dames kwamen niet goed in het eigen spel en stonden met rust achter met 40-0. Alhoewel de dames geen goed antwoord hadden op de goede scrum van de tegenstander, wisten de dames in de tweede helft toch beter stand te houden. Leiden wist nog 4x te scoren maar ook Oem/Tovaal wist een try te scoren. De conversie was raak. Eindstand 62-7. De dames eindigen op de vierde plaats in de poule. In december start de tweede helft van de competitie en komen de dames uit in de Plate Poule.

Het tweede heren senioren team speelden afgelopen zondag tegen Rotterdam 3. Het tweede heren team heeft tot nu toe nog alle wedstrijden gewonnen en staan bovenaan in de poule. Ook nu was de ploeg te sterk voor de tegenstander en werd er ruimschoots gewonnen. Eindstand 57-7.

In de eerste helft werd de eerste try door Carlos Schets gescoord. Kort daarop scoorde Oemoemenoe de tweede try maar Rotterdam wist de stand na 20 minuten terug te brengen op 14-7. De scrums verliepen goed waardoor de driekwarten flink wat keren een aanval op konden zetten waardoor er nog 2x werd gescoord door Chiel van Belzen en Brian Vlaskamp. Ruststand 26-7. In de tweede helft werd Oemoemenoe wat overmoedig en werden er een aantal onnodige fouten gemaakt. Het lukte het team echter om zich te herpakken wat resulteerde in een aantal mooie tries van Anthony Jonker, en Mikey Fuchs. Swen Seijbel wist nog 2x te scoren waardoor hij een hattrick had.

Voor meer informatie kijk op de site of op de FB pagina van EZRC Oemoemenoe. [l]