Een briljant jubileum voor Joosse Meliskerke.
Een briljant jubileum voor Joosse Meliskerke. Foto:

Joosse Meliskerke bestaat 65 jaar

MELISKERKE - Niet veel winkels beleven een briljanten jubileum. Hoe komt het dat dit in Meliskerke anders is?

Bij het 40-jarig jubileum zei de oprichter, Lein Joosse: "Het is een kwestie van goed je doelgroep kennen, bij de tijd blijven, weten wat er zich allemaal in je omgeving afspeelt en vooral een goede verhouding zien te vinden tussen prijs en kwaliteit". Waar de huidige nog aan toe voegt: "De meerwaarde van een dorpswinkel is dat lief en leed gedeeld wordt, zodat er ook een persoonlijke band opgebouwd wordt met de klanten". Juist door dit persoonlijke element komen de klanten niet alleen uit Meliskerke en van het omliggende platteland. Ook uit de naburige steden, voorbij fietsende en vaste vakantie mensen weten deze winkel in Meliskerke als vaste klanten te vinden.

Het assortiment werd aangepast van drachtgoed en stukgoed op de doelgroep van nu. Niet alleen werden er kleding, en als specialisatie hoeden en damesrokken naast de bedden, babyartikelen en woninginrichting verkocht, maar ook zonwering voor binnen en buiten. Een breed scala aan producten voor dames, heren, kinderen en baby's. Een bezoek aan deze zaak is de moeite waard!

De tijd van de bakfiets ligt achter. Ook wordt het grotere winkelwaar niet meer door de bode Matthijsse, tussen de melkbussen, bezorgd. De tijden zijn veranderd. Zo hoef je tegenwoordig ook geen examen in korsetten en bh's meer te doen om sokken te mogen verkopen. Maar in deze veranderde tijden kun je nog altijd terecht voor vele producten bij Joosse Meliskerke die inmiddels gerund wordt door de 2e generatie.
Meliskerke kan trots zijn op nog zo'n actieve middenstand. [l]