'Geen supermarkt open op zondag'

MIDDELBURG - Het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Middelburg staat het tijdens de sluiting van de Albert Heijn aan de Pottenbakkerssingel niet toe dat er een andere winkel open gaat op zondag.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Dat zegt in antwoord op een open brief van de Lokale Partij Middelburg. Piet Kraan zei daarin dat veel mensen vroegen of er tijdelijk een andere winkel open zou kunnen.
Het college begrijpt het ongemak, maar wil geen tijdelijke vergunning aan een andere zaak geven. Volgens haar laat de Middelburgse verordening winkeltijdenwet dat niet toe. Als ze wel een tijdelijke vergunning zou verlenen, dan zou dat voor alle winkelcentra moeten gelden. “We hebben immers geen voorkeur voor een bepaalde winkelketen”, zegt het college, die bovendien zegt dat het standpunt van het college is om sowieso niet mee te werken aan verdere verruiming van de zondagsopenstelling. “Wij vertrouwen erop dat onze inwoners gedurende die periode op een ander moment of andere plaats hun boodschappen kunnen doen.” De heropening van de Albert Heijn staat gepland voor 20 november.[l]