Incanto concerten in Zeeuwse concertzaal

MIDDELBURG - Incanto Concerten, een kleinschalige serie met oude muziekconcerten georganiseerd door de Werkgroep Muziek van het KZGW, was jarenlang te gast in de Doopsgezinde kerk en de Sint Augustinuskerk te Middelburg. Het bestuur verkende afgelopen maanden de samenwerking met de Zeeuwse Concertzaal en heeft nu gekozen voor de Zeeuwse Concertzaal in de Verwerijstraat als concertlocatie waar vanaf november sfeervolle podiumconcerten georganiseerd zullen worden.

Het publiek zit op het podium, dicht bij de musici, wat een grote meerwaarde heeft bij kamermuziek. Samenwerking in de Zeeuwse cultuursector is onmisbaar. In Middelburg is een relatief groot aanbod van klassieke concerten, waarbij veel (kleine) organisaties betrokken zijn. De Werkgroep Muziek ziet veel voordelen in de samenwerking, niet alleen op het gebied van PR en kaartverkoop, maar voor ook wat betreft de afstemming van de concertdata, waardoor een optimaler aanbod geprogrammeerd kan worden.
Het volgende concert is vrijdag 15 november om 20.00 uur. Rie Kimura en Pieter-Jan Belder spelen op barokviool en klavecimbel sonates van J.S. Bach (1685-1750) en diens zoon C.Ph.E. Bach. Kaarten zijn te reserveren via de website van de Zeeuwse Concertzaal. [l]