De leden van Te Quiero kijken uit naar het jubileumconcert.
De leden van Te Quiero kijken uit naar het jubileumconcert. Foto: Picasa

Een jubileumconcert om van te houden

KOUDEKERKE – Op vrijdag 15 november geeft het Koudekerkse koor Te Quiero een jubileumconcert voor haar 20-jarig bestaan in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Voor de pauze zingen de leden wereldse muziekstukken en daarna licht klassieke werken. "Het wordt een muzikale reis," zegt koorlid Hans de Kuijper.

DOOR MARIELJA TEN BRUGGENCATE


In 1999 werd Te Quiero opgericht door een groepje enthousiastelingen. Het koor is vernoemd naar het gelijknamige gedicht van dichter Mario Bennedetti, dat later op muziek werd gezet. De naam betekent ‘Ik hou van jou’ en past bij het koor. De liefde voor muziek verbindt de 48 leden. Het lijflied Te Quiero komt vrijdagavond dan ook zeker langs.


Russisch
Voorzitter Marie-Elize is lid van het eerste uur. “We zingen heel gevarieerd, dat is onze kracht. We zingen in verschillende talen waaronder Russisch, Italiaans, Duits, Frans, Spaans, Engels en natuurlijk Nederlands.” De uitspraak van het Russisch is lastig, maar met hulp van dirigente Elena Berdnikova lukt het om de teksten te voelen. “Alle ogen zullen stralen naar het publiek,” zegt zij.
Olga Tkacenko is sinds 2015 de vaste pianiste van het koor. Naast haar spel zijn vrijdag onder meer de doedelzak, panfluit en viool te horen.


Motor
“Zingen is heel fijn om te doen,” zegt Hans de Kuijper. Hij zingt sinds vier jaar bij Te Quiero en heeft daarvoor bij andere koren gezongen. “Iedereen die het leuk vind is welkom. Je hoeft niet veel talent te hebben. In een koor zingt iedereen beter, want je vult elkaar aan.” Het plezier en de saamhorigheid zijn de motor van Te Quiero. Secretaris Babs Kuiper: “We zien om naar elkaar en hebben naast het zingen ook andere activiteiten, zoals een barbecue en borrelavonden. Ook steunen we graag een goed doel. De opbrengst van het jubileumconcert komt deels ten goede aan de Hartstichting.” Te Quiero zingt graag samen met andere koren en neemt deel aan festiviteiten, zoals Middelburg Volkoren.
Het concert op 15 november vangt aan om 20.00 uur. Voorverkoopadressen zijn te vinden op www.te-quiero.nl.[l]